Kanadába importálták a bukott, de véres vámpírfilmet

2006.04.07. 11:03
A filmkritikusok könyörtelenek voltak Uwe Boll-lal, a német rendezővel legújabb filmje, a BloodRayne miatt, írja a Reuters. A rendező így Kanadában forgalmazza a filmet.
Uwe Boll Torontóban jelentette be, hogy ő maga forgalmazza a BloodRayne-t Kanadában az Event Film nevű cégén keresztül. A Romániában forgatott és Vancouverben, Torontóban utómunkázott filmet április 7-én mutatják be Kanadában, amitől a rendező sokat vár. A mindössze 18 millió dollár költségvetésű mozi elmondása szerint jól teljesít a világ többi részén is. Oroszországban, a Közel-Keleten és Thaiföldön a nézettségi listákon az első tíz között szerepel.


Klikk a képre!
A BloodRayne idén januártól bombázta az amerikai mozikat, de a hamar levették a műsorról. A film az IMDb-n 2,2 pontot kapott a tízből. A kritikusok a januári bemutatóján a rossz ízlés mestereként, és a világ legrosszabb rendezőjeként aposztrofálták Bollt.

A videójáték filmes adaptációiról hírhedt rendező szerint viszont nem az ő munkája okozta a rossz fogadtatást: "Nagyon nehéz ebben a műfajban alkotni anélkül, hogy meg ne pörkölődj. Másrészt meg a videójátékok rabjai pont ilyen filmeket akarnak látni" - nyilatkozta.

A BloodRayne egyébként egy vérrel teli mese egy lenge öltözetű nőről, aki félig vámpír, félig ember. A neves sztárok, Kristiana Lokken, Michael Madsen, Michelle Rodriguez, Ben Kinsley és Billy Zane sem tudták megmenteni filmet a gyenge amerikai szerepléstől. Ma már csak öt moziban látható, amit a rendező nehezményez is.

Boll eddigi munkái között láthattuk az Alone in the Dark, The House of the Dead, a Blackwoods és a Sanctimony című filmeket. Bollt valójában nem zavarják a munkájában a negatív kritikák, ezekhez már hozzászokott. Hamarosan egy újabb videójáték adaptációba kezd, és egy saját ötletét is megfilmesíti.