Uwe Boll lebokszolt négy kritikust

2006.09.27. 16:55
Uwe Boll "minden idők egyik legrosszabb rendezője" címet kapta a kritikusoktól. De ahelyett, hogy egy jó filmmel bizonyította volna az ellenkezőjét, bokszmeccsre hívott ki négy kritikust azok közül, akik rendszeresen ostorozták. Vancouverben bizonyította, hogy a ringben jobb, mint a kamera mögött.

A Bloodrayne rendezője Vancouverben négy kritikusával állt ki három meneteket bokszolni, miután már nem bírta lenyelni az őt ért támadásokat, amik azt részletezték, hogy Boll, miért lett "minden idők egyik legalkalmatlanabb filmrendezője".

Az első mérkőzésen a Német Pusztító Boll a somethingawful kritikusát verte meg, aki eleinte csak bohóckodni akart, de Boll betalált egy jobbegyenessel, így rászámoltak. A következő áldozat az aintitcool szerzője volt, aki jól kezdett néhány gyors szurkálással, de ezeket könnyedén kivédte a német, majd megadásra kényszerítette. Utána ugyanez történt a másik két szerzővel is. A bokszmérkőzéseket egy fizetős csatorna közvetítette.

A videójátékok rajongói másként képzelték a meccset. A képregényük szerint Uwe Boll nyeri el méltó jutalmát a munkásságáért.

Dühöngő Boll

Jeff Sneider az Ain't It Cool News kritikusa visszavágott, de nem a ringben. Elmondta, Boll elárulta neki, hogy ez csak egy PR esemény. "Ő egy barom"- mondta Sneider a német rendezőről, majd hozzátette: Ez egy PR esemény, de én sem hagynám ki, hogy beverjem az arcát!" Egy másik kritikus elmondta, sokszor szeretett volna már behúzni egyet Bollnak, legutoljára a Bloodrayne után.

De Boll sem csak cselekedett. Miután kiütötte a fikázókat, beszédet is rögtönzött: "Ha egy olyan zombi-filmet készítek, mint a Holtak háza, mit várnak? A Schindler listáját?" A ring közepéről még hergelte a közönséget, és a kékre-zöldre vert kritikusokról a következőt mondta: "Ez jó tanulás volt számukra."

Irodalomból doktorált

A rendező 600 néző előtt aratta a győzelmét a ringben, ezért mostantól Raging Bollnak hívhatnák a BBC News javaslata szerint Martin Scorsese Raging Bull (Dühöngő bika) című filmje után. Filmjei egyébként a mozipénztáraknál sem sikeresek: Az Egyedül a sötétben 12 millió dollár költségvetése ellenére csak 5, 73 milliót hozott világszerte, a Holtak háza 20 millió költségvetéssel termelt 5, 1 milliót, míg az itthon is mozikba kerülő BloodRayne 25 milliós költségvetéssel hozott 2, 42 milliót.

A filmes antitalentumnak tartott német rendező egyébként irodalomból doktorált 1995-ben, filmes iskoláit Münchenben és Bécsben végezte. 1992-ben megalapította saját filmgyártó és filmforgalmazó cégét. A Boll KG 2000 óta ontja a rendező produkcióit, amiknek egyszerre írója, rendezője és producere. Itthon is kiadták dvd-n az Egyedül a sötétbent és a Holtak házát, de a Warner forgalmazó csak annyit árult el a hazai bevételről, hogy a "várakozásnak megfelelően teljesített mindkét megjelenés".