Az Én, Pán Péter rendezője lett az új Bond-film direktora

2007.06.20. 11:34
Az Én, Pán Péter című Johnny Depp-mozit jegyző Marc Forster lett a következő Bond-film rendezője. A Sony Pictures elnöke akciót, humort és feszültséget ígér a huszonkettedik részre.

Az Én, Pán Péter című filmért Golden Globe-ra jelölt Marc Forster rendezi a következő Bond-filmet, írja az AP. "Mindig is izgattak az egymástól homlokegyenest eltérő történetek, és magam is nagy rajongója vagyok a 007-es ügynöknek - nyilatkozta a Will Ferrell főszereplésével készült Felforgatókönyvet is jegyző német filmes . - A legutolsó Bond-film új irányba vitte el a figurát, és ez számtalan izgalmas lehetőséget kínál."

"Okosan, ízléssel nyúl a filmes alapanyagokhoz - dicsérte a választott rendezőt a Bond-film franchise-ában részvevő Sony Pictures elnöke, Amy Pascal. - Forster tökéletes választás volt, a közönség pont azt kapja majd tőle, amit egy Bond-filmtől elvár: akciót, humort, feszültséget és izgalmat." A Casino Royale rendezője, Martin Campbell már a film kínai premierjén bejelentette, hogy a folytatást nem vállalja. A producerek ezért előbb Roger Michellt környékezték meg, aki már dolgozott együtt a főszereplő Daniel Caiggel a Kitartó szerelemben.

A Bond-rendező előélete


Marc Foster
Bár akciófilmet Forster nem rendezett még, a humorban és a feszültségkeltésben otthonosan mozog. Legutolsó nálunk is bemutatott mozija, a Felforgatókönyv a romantikus vígjáték műfaját újította meg. Hasonlóan csavaros dramaturgián alapszik előző rendezése, a Maradj! című thriller: a feszült történetben Ewan McGregor játssza az őrület felé araszoló pszichiátert. A Grotowski család három generációjának történetét feldolgozó Szörnyek keringőjével Forster a kritikusokat is meglepte, a Variety szerzője például azonnal érett rendezőnek nyilvánította.

Hivatalosan meg nem erősített hírek szerint az új film Ian Fleming Risico című történetén alapul. Ebben a fordulatos sztoriban Bond célpontja, egy olasz drogkerekedő leplezi le a 007-es igazi ellenfelét, aki korábban CIA-ügynökként segítette őt.

A még cím nélküli Bond-mozi forgatása decemberben kezdődik Londonban. Daniel Craig, az első kékszemű és lelkizős Bond, a filmszéria huszonkettedik részében is visszatér. Oldalán ezúttal az Olsen-ikrek, a húszéves Mary-Kate és Ashley Olsen alakítják a Bond-lányokat.