Forog az ellen-Borat-film

2007.05.29. 09:36
A modern Kazahsztánt és az ország pozitív oldalát mutatja meg az a készülő film, amit Miss Kazahsztán szerint a kormány megrendelésére forgatnak.

Miss Kazahsztán állítja, hogy már készül az ország válasza Sacha Baron Cohen vígjátékára, írja az AP. "Mivel az emberek azóta odafigyelnek ránk, most megmutathatjuk, hogy milyenek vagyunk valójában: egy modern ország fejlett infrastuktúrával és kultúrával"- nyilatkozta a Miss Universe Mexikóvárosban tartott zárórendezvényén Gauhkar Rakhmetalieva, aki hozzátette, hogy a filmet a kormány készíti, és "éppen az ellentetje" lesz a Borat-filmnek, amiben a brit komikus alteregója, a kazah riporter elmaradottnak ábrázolta a helyieket.


"Annyi előnyünk származott a filmből, hogy most Kazahsztán világhírű" - mondta még Miss Kazahsztán. Szerinte az országnak nagy szüksége volt a hírverésre, és a komikus poénjaira "felesleges neheztelni". "Meg kell értenünk, hogy az egész egy vicc volt" - magyarázta még a riportereknek.

A kazahok is vitték, mégsem folytatja

Tavaly szeptemberben a kormány a New York Timesban még négy oldalas hirdetésben cáfolta a Borat - Kazah nép nagy fehér gyermeke menni művelődni Amerika című film állításait, később az Amazon eladási listáiból kiderült, hogy a Szovjetunió utódállamának lakói maguk is tömegesen rendelik a filmet dvd-n.

A Borat 248 millió dollárt hozott világszerte, Cohen megkapta érte a legjobb komikusnak járó Golden Globe-ot, és a forgatókönyvét Oscarra jelölték. Bár a nagy sikerre való tekintettel a Borat 2. jogait birtokló 20th Century Fox szerette volna Sacha Baron Cohennel elkészíteni a folytatást, a komikus most Brunóról, a meleg osztrák riporterről forgat, aki egy osztrák tinicsatornának dolgozik.