Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Borat megnyerte a pert szereplői ellen

2008.09.10. 13:16
A Borat-film három szereplője beperelte Sacha Baron Cohent, de a bíróság elutasította beadványukat.

A felperesek belelegyeztek, hogy szerepeljenek a Borat című filmben, aláírták a szerződést és megkapták érte a megígért fizetséget, ezért a vígjáték alkotóit nem terheli semmiféle további kötelezettség - ezt a határozatot hozta egy New York-i bíróság.

Az áldokumentarista produkciót egy autóvezetés-oktató és két illemtantanár perelte be azt állítva, hogy a filmesek félrevezették őket, és a kiutalt honorárium helyett nagyobb summát szerettek volna kikényszeríteni közreműködésükért.

A bíróság azonban a múlt héten úgy döntött, hogy megalapozatlan a követelés. A Borat - Kazah nép nagy fehér gyermeke menni művelődni Amerika című, 2006-ban bemutatott független komédia, amelyért a főszereplő Sacha Baron Cohen Arany Glóbusz-díjat kapott, hatalmas sikert aratott, és 18 millió dolláros költségvetésének mintegy 15-szörösét hozta vissza a jegyeladásokból világszerte.