Huba
19 °C
33 °C

Ben Stiller Vin Dieselt is elkaszálta

2008.09.01. 13:18
A sötét lovag és a playboy-nyuszik után Vin Diesel új akciófilmjét is maga mögé utasította Ben Stiller vígjátéka az amerikai toplistán. A Batman-film közben megdöntötte a tizennegyedik rekordját.

Harmadik hete vezeti az amerikai toplistát a Trópusi vihar, ami ezen a héten egy Vin Diesel-es akciófilmet darált le. Ben Stiller Hollywood-paródiája 14,2 millió dolláros bevétellel végzett az élen, és a 92 millióból készült vígjáték összesen már 86,5 milliónál tart. A Trópusi vihar, amit nálunk csütörtöktől vetítenek a mozik, előzőleg A sötét lovagot, és a playboy-nyuszis The House Bunny szorította le az első helyről.

Még a rendezőnek sem tetszett

A Vin Diesellel forgatott Babylon A.D.-nek csak a második hely és 12 millió dollár jutott a bemutató hétvégéjén. A scifi még magának a rendezőnek, a Gyűlöletet és a Gótikát jegyző Mathieu Kassovitznak sem tetszett. „Nagyon elégedetlen vagyok a filmmel. Néhány rész olyan, mint egy rossz 24-epizód – nyilatkozta korábban, és a filmet gyártó stúdiót hibáztatta. – Egyetlen jelenetet sem forgathattam le úgy, ahogy elterveztem. Nem tartották tiszteletben a forgatókönyvemet, a producerek rosszak voltak, rettenetes élmény volt az egész.” A vádakra 20th Century Fox azzal vágott vissza, hogy a rendező személyes problémái miatt egyszer három hétig állt a forgatás.

A harmadik helyen áll A sötét lovag, ami ezen a hétvégén a tizennegyedik rekordját állította fel, miután 45 nap alatt lépte túl az 500 milliós bevételt. Ebben a versenyszámban eddig a Titanic volt a csúcstartó, aminek ehhez 91 nap kellett.

Minden idők legrosszabb filmjével jöttek ki a Horrorra akadva írói

Hétvégén összesen öt friss film került az amerikai moziba, és ebből mindössze kettő lépte túl nagy nehezen a tízmilliós bevételt. A Holnapután forgatókönyvírójának thrillere, a Traitor tízmillióval csak az ötödik helyet csípte meg, a Disaster Movie című katasztrófafilm-paródia a hetedik helyen vérzett el hétmillióval. De még ez is soknak tűnik ahhoz képest, hogy a Horrorra akadva társ-forgatókönyvíróinak filmjét minden idők legrosszabbjának szavazták meg az IMDb felhasználói. Ez idén eddig csak Paris Hiltonnal forgatott The Hottie and the Nottie-nak sikerült, ami azóta a 14. helyen állapodott meg. A Disaster Movie-t ezen felül a New Orleans-i kritikusok is megtámadták amiatt, hogy a bemutató a Katrina hurrikán három éves évfordulójával esett egybe.

Két vígjáték még az első tízbe sem jutott be a bemutató után, a College a 15., a Hamlet 2 a 17. helyen végzett. „Az idei nyár nagyszerű volt, de kiábrándító véget ért” – kommentálta az eheti eredményt a Media By Numers elemzőcég vezetője, Paul Dergarabedian.