Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Ben Stiller Vin Dieselt is elkaszálta

2008.09.01. 13:18
A sötét lovag és a playboy-nyuszik után Vin Diesel új akciófilmjét is maga mögé utasította Ben Stiller vígjátéka az amerikai toplistán. A Batman-film közben megdöntötte a tizennegyedik rekordját.

Harmadik hete vezeti az amerikai toplistát a Trópusi vihar, ami ezen a héten egy Vin Diesel-es akciófilmet darált le. Ben Stiller Hollywood-paródiája 14,2 millió dolláros bevétellel végzett az élen, és a 92 millióból készült vígjáték összesen már 86,5 milliónál tart. A Trópusi vihar, amit nálunk csütörtöktől vetítenek a mozik, előzőleg A sötét lovagot, és a playboy-nyuszis The House Bunny szorította le az első helyről.

Még a rendezőnek sem tetszett

A Vin Diesellel forgatott Babylon A.D.-nek csak a második hely és 12 millió dollár jutott a bemutató hétvégéjén. A scifi még magának a rendezőnek, a Gyűlöletet és a Gótikát jegyző Mathieu Kassovitznak sem tetszett. „Nagyon elégedetlen vagyok a filmmel. Néhány rész olyan, mint egy rossz 24-epizód – nyilatkozta korábban, és a filmet gyártó stúdiót hibáztatta. – Egyetlen jelenetet sem forgathattam le úgy, ahogy elterveztem. Nem tartották tiszteletben a forgatókönyvemet, a producerek rosszak voltak, rettenetes élmény volt az egész.” A vádakra 20th Century Fox azzal vágott vissza, hogy a rendező személyes problémái miatt egyszer három hétig állt a forgatás.

A harmadik helyen áll A sötét lovag, ami ezen a hétvégén a tizennegyedik rekordját állította fel, miután 45 nap alatt lépte túl az 500 milliós bevételt. Ebben a versenyszámban eddig a Titanic volt a csúcstartó, aminek ehhez 91 nap kellett.

Minden idők legrosszabb filmjével jöttek ki a Horrorra akadva írói

Hétvégén összesen öt friss film került az amerikai moziba, és ebből mindössze kettő lépte túl nagy nehezen a tízmilliós bevételt. A Holnapután forgatókönyvírójának thrillere, a Traitor tízmillióval csak az ötödik helyet csípte meg, a Disaster Movie című katasztrófafilm-paródia a hetedik helyen vérzett el hétmillióval. De még ez is soknak tűnik ahhoz képest, hogy a Horrorra akadva társ-forgatókönyvíróinak filmjét minden idők legrosszabbjának szavazták meg az IMDb felhasználói. Ez idén eddig csak Paris Hiltonnal forgatott The Hottie and the Nottie-nak sikerült, ami azóta a 14. helyen állapodott meg. A Disaster Movie-t ezen felül a New Orleans-i kritikusok is megtámadták amiatt, hogy a bemutató a Katrina hurrikán három éves évfordulójával esett egybe.

Két vígjáték még az első tízbe sem jutott be a bemutató után, a College a 15., a Hamlet 2 a 17. helyen végzett. „Az idei nyár nagyszerű volt, de kiábrándító véget ért” – kommentálta az eheti eredményt a Media By Numers elemzőcég vezetője, Paul Dergarabedian.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?