Árpád
-2 °C
4 °C

Bourne nehezen nyomta le Koltai Róbertet

2007.10.30. 12:07
Amerikában szokás szerint a Fűrész aktuális részét nézték a legtöbben, nálunk a Bourne-ultimátumot. Mégis Megy a gőzös.

Három éve minden Halloween a Fűrész aktuális részéről szól Amerikában, és nem volt ez másként most sem a negyedik esetében: 3 183 vetítésen hozott 31,8 millió dollárt a film, ami kétmillióval kevesebb a harmadik résznél. A Fűrész 4. sikerének a titka az erős keménymag, hiszen a legújabb részt megnézők kilencven százaléka látta az előző hármat, derült ki a Lionsgate piackutatásából.

A horror az egész hétvégét meghatározta, így a 40 éves szűzből és az Ewan Almighty-ból ismert Steve Carell főszereplésével készült Dan in Real Life fogadtatását is. Az 1 921 vetítéssel 11,8 millió dollárt hozott a film.

UIP vs. Intercom 3:1

A magyar rendezők és producerek mindig azt mondják, fontos, hogy elkezdjenek beszélni a filmről az emberek, így tudják kompenzálni a kisebb reklámkampányokat. Koltai Róbert filmjét a második héten csak 22 százalékkal nézték kevesebben, mint az előző hétvégén, eddig összesen az elővetítésekkel és a díszbemutatókkal együtt 87 718-an látták a Megy a gőzöst. A Budapest Film nyert Koltaival, a Sickóval már kevésbé.

Az Intercomnak nem jött be a pubertás faszozós vígjáték, a Superbad, Amerikával ellentétben úgy tűnik Magyarországon senkinek nem okoz gondot a szüzesség elvesztése. Ez örömteli, viszont az összesen 11 ezer néző a második héten nem. Hasonlóan sült el a forgalmazónak a Kaptár 3 része is Milla Jovovich főszereplésével, ami a harmadik héten tart összesen annyi nézőnél, mint a Bourne-ultimátum az első hétvégéjén.

A UIP nemcsak a keserű tekintetű szuperügynökkel, Matt Damonnal nyert a héten, hanem a Csillagporral is, sőt a Felkoppintvát is sokan nézik. Ez csak azért érdekes, mert ugyanazok csinálták, mint a Superbadet, bár itt a lúzercsávó és a menőcsaj gyermekvállalási problémái állnak a középpontban.

Koltai Lajos beállt a heti 2000 nézőre, az Estét mindössze 35 ezren látták eddig, ami egy hollywoodi produkciótól és jó nevű alkotótól sem rossz, mert itthon a művészfilmeknek ez már jó eredmény.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?