ABBA-ra gyűlik a magyar

2008.09.01. 17:52
Országosan tízezer nézővel vert rá a második helyezett Batman-filmre a Mamma Mia, amit egyelőre semmi nem tudott kirobbantani a nézettségi listák éléről. A három frissen bemutatott filmből csak egy jutott be az első tízbe.

Hat és fél héttel a bemutató után még mindig élen a Mamma Mia, amit ezen a hétvégén 18179 magyar látott moziban. Az ABBA-számokra flörtölő Merly Streep és Pierce Brosnan ezzel az év messze legsikeresebb magyar bemutatóját hozta össze: a filmet csak Budapesten már több mint 250 ezren látták. Az éves fővárosi összesítésben az Indy 4 a második, ami 171 ezres nézőszámmal kullog a Mamma Mia mögött.

Ewan McGregornak itthon sem jött be a szexklub

A frissen bemutatott filmek közül egyedül a tizennyolc kópiával vetített Szex telefonhívásra jutott be az első tízbe. A szexklubozó Ewan McGregorra 4300-an fizettek be, amivel a hatodik helyre futott be az Amerikában megbukott film. A csak Budapesten játszott Szerzők című művészfilm 502 nézőt tudott összeszedni, A három rabló című rajzfilm csak 238-at.

A tízes toplista élmezőnyében a nyári slágerfilmek tartják magukat, A sötét lovag 8631 nézővel az országos lista második helyezettje. Christopher Nolan Batmanje mögött egy hellyel maradt le az itthon forgatott Hellboy 2, amire 7375-en fizettek be. Harminchéttel kevesebben választották a Múmia 3-mat, aminek így a negyedik hely jutott. Az egy hete debütált Zsenikém a másodikról az ötödik helyre esett vissza.