Bérgyilkos-Jolie vonzóbb, mint a szinglik

2008.06.30. 19:51
Budapesten a hétvégén háromszor annyian voltak kíváncsiak a kanyarodó töltényeket lövöldöző Angelina Jolie-ra, mint a Szex és New Yorkra. Vasember kiesett a fővárosi Top 10-ből, Hulk és Indy még tartják magukat, de a premier előtt vetített Kungfu Panda már elkezdte szorongatni őket.

Ahogy az várható volt, a hétvége legnépszerűbb filmje a szuperbérgyilkosokat felvonultató Wanted lett: Budapesten 17 309-en látták, majdnem háromszor annyian, mint a Szex és New Yorkot, ami 6114 nézővel lett második. A Caspian herceg, amiben négy helyett már öt tinédzser menti meg Narniát, ezen a hétvégén csak 5793 fantasyrajongót hozott lázba.

fotó: UIP-Duna

4184 nézővel negyedik lett a A boldogító talán, amiben a Grace klinika nőfaló macsója, Patrick Dempsey akar összejönni Michelle Monaghan-nel. Az ötödik a Kungfu Panda lett, ami azért érdekes, mert a 4140 látogató mind premier előtti vetítésen nézte meg a harcművészkedő plüssállatokat (mi lesz itt a csütörtöki hivatalos magyarországi premier után?). Shyamalan legújabb borzongatós filmjét, Az esemény című öko-thrillert 3721 látták, viszont az öreg Jones professzor koponyakeresésére még ezen a hétvégén is beült 3658 rajongó, pedig az Indy 4 már május 22. óta megy a mozikban.

Vasember kihullott ugyan a budapesti Top 10-ből, mindössze 289-en ültek be rá. A zöldbőrű, agresszív melák viszont még tartja magát: a Hihetetlen Hulk (amiben Robert Downey Jr. is felbukkan) 2059 nézővel lett a nyolcadik a toplistán. A részegen összeházasodó Ashton Kutchert és Cameron Diazt 1274-en nézték meg (Míg a jackpot el nem választ), a fűzőben domborító Scarlett Johansson és Natalie Portman kosztümös drámáját, A másik Boleyn lányt viszont csak 1214-en, így a hétvégi budapesti toplista utolsó helyére került.