Nicole Kidman is a vesztesek közé lépett

2007.08.24. 15:27
A jól bevált folytatások mellett a stúdiók 2007-ben néhány kínos buktát is elkönyvelhetnek. Két befutott sztárszínésznő is csalódást okozott, és a csöcsökkel, gyorsulással telepumpált Grindhouse is alulteljesített.

Michelle Pfeiffer ráncosodik
Bár az idei nyár sikerfilmjei, a Pókember, a Shrek és a Karib-tenger kalózai folytatása hozták az elvárt bevételeket, a Business Week az idei nyár veszteseiről készített összefoglalót. A legnagyobb buktát a Universal könyvelheti el, majdnem 200 millió dollárt költöttek a Minden6ó folytatására, annak ellenére, hogy az előző rész sztárja, Jim Carrey kimaradt a folytatásból. A gyártási költségeket még egy Steven Spielberg-filmnek dukáló nagyszabású marketinghadjárattal is megfejelték, de az Evan, a minden6ó című keresztény vígjáték így is csak 130 milliót hozott vissza eddig.

Michelle Pfeiffer és Nicole Kidman is hasalt

Nagyot hasalt a ráncosodó boszorkát játszó Michelle Pfeiffer és a repkedő meleg kalóz szerepében Robert de Niro is a Stardust című fantasyvel, ami első ránézésre egy kínos Narnia-utánérzésnek tűnik, és nálunk majd októberben mutatják be. A Paramount 70 millióból készítette el Neil Gaiman regényének filmes feldolgozását, és ebből eddig alig több mint 30 millió térült meg.

A Kill Bill sikerén felbuzdulva 70 milliót bíztak a Weinstein fivérek két kedvenc rendezőjükre, Tarantinóra és Robert Rodriguezre, de melléfogtak. A formabontó Grindhouse-t nem vette be az amerikai közönség gyomra, a duplamozi eddig mindössze 25 milliós bevételt hozott.

Nicole Kidman űrlények elől menekül

A vesztesek táborába lépett az új Nicole Kidman-film is, a The Invasion, habár a színésznő 10 millió feletti gázsit kapott a Testrablók támadása című scifiklasszikus remake-jéért. A következő bérét jelentősen csökkentheti, hogy a főszereplésével készült 80 milliós költségvetésű űrlényes horror az ötödik helyen kezdett az augusztus végi toplistán, és az első hétvégén mindössze 6 millió dollárt hozott össze.

A folytatások viszont taroltak

A melléfogások ellenére jó nyarat zárhat Hollywood, a mozibevételek idén hét százalékkal múlták felül a tavalyi összeget, és a két évvel ezelőttit több mint tizenhárom százalékkal. Igaz, az idei sikersorozat elsősorban annak a néhány szuperfilmnek köszönhető, amiknek a bevétele meghaladta a 300 millió dollárt. Ide tartozik a Pókember 3, a Harmadik Shrek, a Karib-tenger kalózai: A világ végén és a Transformers, de hamarosan a legújabb Harry Potter-mozi is átlépheti a bűvös határt. 2006-ban ugyanez egyetlen filmnek, a kalóztrilógia második részének sikerült.