Minden Bondot legyűrt Jason Bourne

2007.08.06. 12:02
Minden idők legjobb augusztusi nyitását hozta a Bourne-sorozat harmadik filmje, ami hetvenmillió dollár felett keresett a bemutató hétvégéjén. A Simpson család már a második héten elvesztette a vezetést.

Matt Damont megizzasztották
A Bourne-ultimátum 70,2 millió dollárt hozott az első hétvégén, és ezzel minden idők legjobb augusztusi nyitását érte el, jelenti a Reuters. Az ehavi rekordot eddig a Csúcsformában 2 tartotta, amivel Jackie Chan hat évvel korábban egy hétvége alatt 52,5 milliót verekedett össze.

Őfelsége titkosügynökeit is legyűrte

Az amnéziás CIA-ügynök a sorozat harmadik részével nagyobb bevételt ért el, mint bármelyik korábbi Bond-film, és a korábbi részek nyitását is magasan túlszárnyalta. A Bourne rejtély 2002-ben 27 millióval indított a nézetségi lista második helyén, és két évvel később Matt Damon visszatérése 52 milliót hozott az első hétvégén.

"Ezzel megelőztük a speciális effektekkel telepakolt sikerfilmeket is" - kommentálta az eredményt Nicki Rocco, aki az amerikai filmforgalmazás feje a filmet gyártó Universalnál. A United 93-at jegyző Paul Greengrass rendezésének sikeréhez többek között az áradozó kritikák járultak hozzá, a Rotten Tomatoes összegzésén kilencvennégy százalékot ért el a harmadik Bourne-mozi, amit nálunk csak október végén mutatnak be.

Simpsonék lecsúsztak

A Simpson család leszorult a toplista éléről, és 25 millió dollárral a második helyet szerezte meg. Eddig Észak-Amerikában összesen 218 millió dollár bevételt hozott, és világszerte 315 milliót az egészestés rajzfilm. A Disney frissen debütált szuperhősös vígjátéka, az Underdog a harmadik helyen nyitott 12 millióval.

Eggyel mögötte Adam Sandler melegvígjátéka, az I Now Pronounce You Chuck and Larry futott be 10,5 millióval. A nőnek öltözött John Travolta a Hajlakkal 9,3 milliót szedett össze, alig valamivel többet, mint a Harry Potter és a Főnix Rendje. Két frissen bemutatott film is a toplista aljára szorult, a Paramount Hot Rod című vígjátékának csak ötmillió dollár bevételre és a nyolcadik helyre futotta, a nagyfejű Bratz-babákat népszerűsítő mozinak mindössze a tizedik hely és 4,3 millió jutott.