Jó rendező egy rossz országban

2007.05.17. 12:07
A hongkongi rendező, Wong Kar-wai első angol nyelvű filmjét, a My Blueberry Nightsot vegyes megítéléssel fogadták Cannes-ban.

A Variety beszámolója szerint Cannes betartotta a szavát, amikor elegáns és eklektikus megnyitót ígért, a My Bluebery Nights című filmet jobban fogadták, mint a Da Vinci-kódot, de azért nem lelkesedtek érte.

"Megjósolható volt, hogy ez lesz, ez nem egy tipikus Wong Kar-wai-film" - idéz a cikk egy szingapúri újságírót, aki szerint a rendezőt sajnos elkapta Amerika, és bár vizuálisan élvezhető volt a film, de Norah Jones kicsit sok benne. Több kritikus ezzel szemben Norah Jones erős alakítását emeli ki.

A London Daily Mail szerzőjének tetszett a film, bár ahogy látta, a nézők nem értettek egyet vele: "A filmet csendes tisztelettel fogadták, de nem szerették." A Guardian kritikusát nem nyűgözte le a film, szerinte Wong Kar-wai "jó rendező egy rossz országban". A Variety kritikusa megerősítette ezt, szerinte Wong rendezői világa egy nagyon lapos történetben jelenik meg.

A bemutató után a főszereplők, Jude Law és Norah Jones, valamint a rendező válaszoltak a sajtó kérdéseire. Wong Kar-wai a szokásos napszemüvegében elárulta, hogy Norah Jones hangja óriási hatással volt rá: "Norah hangja filmszerű, olyan hangszerhez hasonlítható, ami felidéz egy történetet." Ennek ellenére Jones úgy nyilatkozott, hogy fontosabb számára az előtte álló koncertturné, mint egy második filmszerep.