Judit
2 °C
7 °C

Jó rendező egy rossz országban

2007.05.17. 12:07
A hongkongi rendező, Wong Kar-wai első angol nyelvű filmjét, a My Blueberry Nightsot vegyes megítéléssel fogadták Cannes-ban.

A Variety beszámolója szerint Cannes betartotta a szavát, amikor elegáns és eklektikus megnyitót ígért, a My Bluebery Nights című filmet jobban fogadták, mint a Da Vinci-kódot, de azért nem lelkesedtek érte.

"Megjósolható volt, hogy ez lesz, ez nem egy tipikus Wong Kar-wai-film" - idéz a cikk egy szingapúri újságírót, aki szerint a rendezőt sajnos elkapta Amerika, és bár vizuálisan élvezhető volt a film, de Norah Jones kicsit sok benne. Több kritikus ezzel szemben Norah Jones erős alakítását emeli ki.

A London Daily Mail szerzőjének tetszett a film, bár ahogy látta, a nézők nem értettek egyet vele: "A filmet csendes tisztelettel fogadták, de nem szerették." A Guardian kritikusát nem nyűgözte le a film, szerinte Wong Kar-wai "jó rendező egy rossz országban". A Variety kritikusa megerősítette ezt, szerinte Wong rendezői világa egy nagyon lapos történetben jelenik meg.

A bemutató után a főszereplők, Jude Law és Norah Jones, valamint a rendező válaszoltak a sajtó kérdéseire. Wong Kar-wai a szokásos napszemüvegében elárulta, hogy Norah Jones hangja óriási hatással volt rá: "Norah hangja filmszerű, olyan hangszerhez hasonlítható, ami felidéz egy történetet." Ennek ellenére Jones úgy nyilatkozott, hogy fontosabb számára az előtte álló koncertturné, mint egy második filmszerep.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?