Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Polanski kioktatta az újságírókat

2007.05.20. 14:43
Roman Polanski faképnél hagyta az újságírókat a cannes-i fesztivál sajtótájékoztatóján szombaton, mert "üres" kérdéseket tettek fel.

"Szégyen, hogy ilyen gyenge, üres kérdésekkel hozakodnak elő - ragadta meg Polanski a mikrofont, miután elege lett abból, hogy több kérdés a "mozi jövőjét" firtatta a "digitális kor tükrében" azon a To Each His Own Cinema elnevezésű sajtótájékoztatón, ahol harmincvalahány filmes képviselte a fesztivál 60. évfordulójára a francia televízióval közösen készített szkeccsfilmjüket.


Polanski még jókedvűen, fehér zakóban, farmerban az első sorban

A film három-három perces rövidfilmjeit harmincnégy neves alkotó készítette a "Menjünk moziba" témában. A jelen lévő alkotók közül néhány név: David Cronenberg, Atom Egoyan, Aki Kaurismaki, Takeshi Kitano, Andrej Koncsalovszkij, Lars von Trier, Wim Wenders, Zhang Yimou, Alejandro Gonzalez Inarritu és Wong Kar-wai.

"Azt hiszem, hogy a számítógép süllyesztette magukat erre a színvonalra - mondta még Polanski az újságíróknak. - Önöket már nem érdekli, hogy mi történik a mozi világában. Menjünk inkább ebédelni!" - vetette fel, majd egyedül távozott.

Polanskinak A zongorista című filmje 2002-ben elnyerte a cannes-i filmfesztivál fődíját.