Polanski kioktatta az újságírókat

2007.05.20. 14:43
Roman Polanski faképnél hagyta az újságírókat a cannes-i fesztivál sajtótájékoztatóján szombaton, mert "üres" kérdéseket tettek fel.

"Szégyen, hogy ilyen gyenge, üres kérdésekkel hozakodnak elő - ragadta meg Polanski a mikrofont, miután elege lett abból, hogy több kérdés a "mozi jövőjét" firtatta a "digitális kor tükrében" azon a To Each His Own Cinema elnevezésű sajtótájékoztatón, ahol harmincvalahány filmes képviselte a fesztivál 60. évfordulójára a francia televízióval közösen készített szkeccsfilmjüket.


Polanski még jókedvűen, fehér zakóban, farmerban az első sorban

A film három-három perces rövidfilmjeit harmincnégy neves alkotó készítette a "Menjünk moziba" témában. A jelen lévő alkotók közül néhány név: David Cronenberg, Atom Egoyan, Aki Kaurismaki, Takeshi Kitano, Andrej Koncsalovszkij, Lars von Trier, Wim Wenders, Zhang Yimou, Alejandro Gonzalez Inarritu és Wong Kar-wai.

"Azt hiszem, hogy a számítógép süllyesztette magukat erre a színvonalra - mondta még Polanski az újságíróknak. - Önöket már nem érdekli, hogy mi történik a mozi világában. Menjünk inkább ebédelni!" - vetette fel, majd egyedül távozott.

Polanskinak A zongorista című filmje 2002-ben elnyerte a cannes-i filmfesztivál fődíját.