Irén, Írisz
-2 °C
8 °C

A Fahrenheit lett 2004 közönségkedvence

2005.01.10. 14:50
A People's Choice Award szavazásán a tavalyi év legnépszerûbb filmje az Egyesült Államokban Michael Moore Fahrenheit 9/11 címû dokumentumfilmje lett, maga mögé utasítva a Shrek 2-t is. A CBS élőben közvetítette a műsort vasárnap a pasadenai Civic Auditoriumból.
Az Entertainment Weekly magazin, a People's Choice Award szervezői és a popkultúra rajongóiból álló testület összesen 38 filmet jelölt, majd az eredményt reprezentatív közvéleménykutatással és internetes szavazással hozták ki. (Idén lehetett először online is szavazni, és így még 21 millió szavazat érkezett.)

A kedvenc film kategóriában Michael Moore Farenheit 9/11 című dokumentumfilmje nyert, míg Mel Gibson Passiója a kedvenc dráma kategóriában lett első. Moore díját a tengerentúlon szolgálatukat töltő katonának ajánlotta, és elmondta, hogy az eredmény ámulatba ejtette. Gibson ugyanakkor arról panaszkodott a díj átvételekor, hogy a hatalmas közönségsikert elért filmjét a mainstream stúdiórendszeren kívül kellett megvalósítania.

Shreket lenyomta a Szamár

A Shrek 2 több kategóriában is tarolt: kedvenc komédia, kedvenc folytatás és kedvenc animációs mozi. A szamár (Donkey) eredeti hangja, Eddie Murphy kapta a kedvenc animált filmszereplő díjat, és a keresztanya, Fairy Godmother, eredeti hangja, Jennifer Saunders lett a kedvenc filmes gonosztevő.

Az amerikai közönség régi kedvenceket is díjazott, néhányukat több új kategóriában: Julia Roberts lett a kedvenc női filmsztár, Johnny Depp pedig a kedvenc férfi filmsztár. Matt LeBlanc (Joey című sorozat) és Marg Helgenberger (Helyszínelők című sorozat) kapták a kedvenc férfi és női tévésztár díjakat. A Will & Grace lett a kedvenc tévékomédia, a Helyszínelők pedig a kedvenc tévédráma. A Joey a kedvenc új tévékomédia, míg a kedvenc új tévédráma díját a Desperate Houswives című sorozat kapta.

15%
3990 Ft
3392 Ft
15%
3200 Ft
2720 Ft