Megvágták a Karib-tenger kalózaiban a dél-kínai-tenger urát

2007.06.15. 12:33
A cenzorok kivágták egy tízperces jelenetet a Karib-tenger kalózaiból a hongkongi Chow Yun-Fat miatt, akinek karaktere hosszú körmével, kopaszságával és hülye ruhájával "sérti" a kínaiakat.

A Karib-tenger kalózai: A világ végén kínai forgalmazója a China Film Group először letagadta a vágás tényét, de később egy újságban elismerték: eltávolították az "erőszakos és ijesztő" részeket. Tíz perccel rövidült a kínai verzió.

A filmben Chow Yun-Fat alakítja dél-kínai-tenger urát, Sao Feng kapitányt. A kínaiak a hongkongi színész hosszú körmeit, a kopaszságát és a "hollywoodi filmekben megszokott" ruházatát kifogásolták, ezért tíz perccel kurtították meg a kifogásolt húsz perces jelenetet.

A nemzetközi hírnevű színész eddig szerepelt a négy Oscar-díjjal jutalmazott Tigris és sárkányban, játszott az Anna és a királyban Jodie Fosterrel és több John Woo-filmben.


A problémás karakter

A kínai mozikba csak a vágott verzió került a "kulturális érzékenységek miatt", mondta a Disney főnöke. Az előző részből, a Karib-tenger kalózai: A holtak kincséből a kannibálos jeleneteket vágták ki.

Ennek ellenére A Karib-tenger kalózai harmadik epizódja 1,3 millió dollárt hozott június 12-én, a bemutató napján Kínában.