Angelina Jolie szörnyfilmben meztelenkedik

2007.07.27. 13:27
Csütörtökön indult San Diegóban a százezer embert megmozgató Comic-Con képregényfesztivál, amin Spielberg bemutatta az ifjú Indy anyját, Angelina Jolie egy angol hősköltemény filmverziójában meztelenkedett, és a Mission: Impossible III. rendezője bejelentette a Godzilla amerikai verziójának érkezését.

A kaliforniai Comic-Conon minden nagy hollywoodi stúdió képviselteti magát, hogy megmutassák a készülőben lévő szuperprodukciókat. A négynapos képregényfesztiválra várják Jessica Alba, Nicolas Cage, Edward Norton, Robert Downey Jr. mellett Matt Groeninget, a nálunk két hét múlva debütáló Simpsons-mozi rendezőjét is.

Spielberg presents: Karen Allen

Az első nap Steven Spielberg jelentkezett be videókapcsolaton a negyedik Indiana Jones-film forgatásáról, hogy közölje a rajongókkal: az ifjú Indy anyja, Karen Allen visszatér, jelentik a Cinematical bloggerei. A rendező odahozta a színésznőt, aki elmondta, hogy nagyon boldog, hogy újra itt lehet, és közben a közönség azt is megfigyelhette a Spielberg mögé álló Harrison Fordon, hogyan feszül pocakján a kincsvadász régészing.

Angelina Jolie animált cicije

Jobban jártak, akik a Beowulf első húsz percét nézhették meg, amiben Angelina Jolie néhány sárfolttól eltekintve végig pucéran szerepelt. (A hivatalos trailerben combközéptől lefele, vagy melltől felfele mutatják csak.) "Bár a Beowulfot a középkorban írták, egyáltalán nem unalmas. Mikor elolvastam, rögtön tudtam, hogy nagyszerű szörnyfilm lesz belőle" - tért ki a kezdetekre a rendező, a Polar Expresszt is jegyző Robert Zemeckis.

Angelina Jolie a középkorban is
Tom Raideresen pózol

Angelina Jolie egy Grendel nevű szörnyeteg anyját játssza, és miután a főhős, Beowulf megöli a fiát, megküzdenek egymással egy tó fenekén. A filmet már 1987 óta készítik elő, most az utómunkálatokon dolgoznak, és novemberben mutatják be Amerikában. "Ilyen formás animált ciciket még nem láttam. Kicsit igazgattak az eredetin, úgyhogy Jolie szexibb lett, mint eddig bármikor" - írta a filmrészlet után a Joblo bloggere.

A film motion capture technikával készült, ami azt jelenti, hogy csak a benne szereplő színészek, Angelina Jolie, Anthony Hopkins és John Malkovich mozdulatait rögzítik, de a képet digitálisan hozzák létre. "Amikor írtuk a forgatókönyvet, a sárkányok csak verbálisan küzdöttek meg egymással, mert azt hittük egy igazi csata túl drága lenne - vette át a szót Neil Gaiman képregényszerző, aki a Beowulfot filmre adaptálta. - Aztán a rendező közölte, hogy ez a számítógépes animációnál nem számít, úgyhogy beleírtunk egy órási sárkányos küzdelmet."

Az amerikanizált Godzilla

J.J. Abrams, a Mission: Impossible 3 és a készülő Star Trek-mozi rendezője az eddig titokban forgatott szörnyfilmjéből mutatott be egy részletet, amiben az emberek sikítva menekülnek New York utcáin, miután valami letépi a Szabadság-szobor fejét. "Elvittem a fiamat Japánba, ahol minden tele volt Godzilla-figurákkal - vezette fel új filmjét a rendező -, de rájöttem, hogy nekünk nem Godzilla kell, hanem egy saját, új szörnyeteg. A forgatást hamarosan befejezzük, de a címet még nem árulom el." Miután a Szabadság-szobrot megrongáló teremtményt sem leplezte le, a közönség jól lehurrogta a rendezőt, aki hamar le is lépett a színről.

A vasárnap záruló Comic-Con-on bemutatkozik még Cristopher Nolan új Batman-filmje, az eseményre addig is online toborozzák a rajongókat Joker bandájába. A Walt Disney a Narnia krónikái folytatását és a Pixar új animációját, az E.T.-szerű takarítórobotról szóló WALL-E-t hozza San Diegóba.