Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Keresztapa után a saját család

2007.02.13. 10:18
A Keresztapa-trilógia rendezője tíz év szünet után magához tért, idén mutatják be Youth Without Youth című új filmjét. Francis Ford Coppola egyúttal bejelentette, hogy következő filmje, a Tetro karrierváltást jelez, ezentúl személyesebb filmeket gyárt, amiket részben a borászata bevételéből finanszíroz.
Coppola tíz év szünet után hamarosan befejezi a Tim Roth főszereplésével készült Youth Without Youth című filmjének utómunkálatait, és máris bejelentette következő filmtervét. A Tetro egy Olaszországból kivándorolt művészcsalád történetét követi generációkon keresztül, és a forgatókönyvét is a rendező írja. A szereplők közül egyelőre Matt Dillon részvétele biztos, aki korábban A kívülállókban és a 83-as Rablóhalban dolgozott együtt a rendezővel. A forgatást nyáron kezdik Buenos Airesben.

Coppola vált

"Ez hatalmas váltás, ahhoz képest, hogy milyen filmeket csináltam korábban. Mostantól újra a saját történeteimet szeretném vászonra vinni" - nyilatkozta Coppola két korai filmjére, a Magánbeszélgetésre és a The Rain People-re utalva, amiknek még maga írta a forgatókönyvét. A hatvanhét éves rendező kijelentette, hogy ezentúl Woody Allen tempójában szeretne filmezni, amihez az anyagi hátteret sikeres borászata biztosítja. "Most a magam mecénása lehetek" - jegyezte meg.

Csak nehogy megsértődjenek

Bár a Tetro önéletrajzi ihletésű, nem New Yorkban játszódik, ahol Coppola felnőtt, hanem Argentínában. "Ebben a korban már hajlamos vagyok a saját életemre filmes alapanyagként tekinteni - mondta el a rendező - Talán magabiztosabb is vagyok, ha általam átélt események alapján írok forgatókönyvet. Remélem, nem sértődik majd meg senki."

Coppola azt is elárulta, hogy néhány családtag évekig hallgatásba burkolózott, ami sokat hátráltatta a munkában, de azóta mindenki megnyílt. Utolsó rendezése az Esőcsináló volt 1997-ben, és azután fordult a személyesebb filmek rendezése felé, hogy feladta a hosszú ideje húzódó, Megalopolis című filmtervét.