A leszbicsók nem számít

2007.11.08. 14:40
A Lányok francia főszereplője lesérült a forgatás fináléjában, a zeneszerzőnek meg csak Oláh Ibolyával ment a slágergyártás. A stábon kívüliek nem annyira lelkesedtek Faur Anna első filmjéért a díszbemutatón, az osztályfőnök viszont ötöst adott rá.
Pataki Ági meglátta a tehetséget
Fotók: Huszti István

Hiába hívták meg a főcímdalt éneklő Oláh Ibolyát a Lányok díszbemutatójára, nem jött el, ahogy a fontos szerepet játszó Mundruczó Kornél sem. A tömegben kiszúrtuk azért a távozó Pálfi Györgyöt, Pohárnok Gergelyt, Novák Eriket, a Zuhanórepülés rendezőjét, és az Egyetleneimet jegyző Nemes Gyulát. Így egy pogácsás tál felett első körben az Üvegtigris producerét kérdeztük a friss benyomásairól.

Az osztályfőnök ötöst adott

"Első próbálkozásnak ígéretes, tehetséges a lány" - mondta Kovács Gábor a rendezőnőről. Szerinte akár húszezer nézőt is összehozhat a gyilkos csajpáros sztorija, amire végül 6-ot adott 10 pontból. "A csajt tehetségesnek találom, inkább a forgatókönyvvel van bajom, a közepén elkezdtem unatkozni" - véleményezett Pataki Ági, aki pontozásban is összhangban volt társproducerével, holott nem beszéltek össze. "Két hete nem állunk szóba egymással" - jelentette ki vigyorogva Kovács Gábor.

Grunwalsky Ferenc, a frissen végzett rendezőnő osztályfőnöke persze ötöst adott: "Eredeti, vadóc, magának való gyerek. Nem fél attól, hogy az élet milyen vad" - dicsért elnyűhetetlen sötétkék pulóverében. Maga a rendező sem igazán csípte ki magát, pedig a producer, Sándor Pál nagyon izgult emiatt.

Gyilkos jelenet

A két francia főszereplő lány megjelenésével nagyot váltott a filmbeli patatalpas proliszerelés után. Amíg az egyiküket a Story tv foglalta, a taxist a filmben leteperő Héléne François-t kaptuk el. "Amikor a gyilkosságot vettük fel, véletlenül a kólásüveg helyett a kezemmel vágtam oda a színésznek, és lesérültem - magyarázta kisestélyiben a 24 éves színésznő. - Addigra már remegtem a hidegtől."

Most nem lőnénk le, hogy melyik színésszel végeznek a lányok, de Fulvia Collongues, aki a gyilkosság előtt felkínálkozik neki, elmondta róla: "annyira jól játszotta ezt a gusztustalan figurát, hogy teljesen dühbe gurultam, és élveztem az egész jelenetet".

Héléne François rosszul sújtott le a kólásüveggel
Klikk a további képekre!

Ibolyával öt perc alatt megírtuk

Viszont elméletünkkel, hogy a lányok látens leszbikusok, nem értett egyet. Pedig a férfiakkal folyton zsákutcába jutnak, és egyikük iszonyat féltékeny lesz, mikor a másik bepasizik, meg egy hosszabb tinicsókot is láthatunk. "Szerintem nem azok, a tizenéves barátnőknél egy csók nem jelent semmit" - mondta, de miután elkezdtük vele kitárgyalni a tapasztalatainkat, kijelentette: "Néha előfordul, hogy összejövök egy lánnyal."

Végül a Lányok zeneszerzőjét, Hegedűs Marcellt faggattuk, aki bevallotta, hogy bár hetekig gondolkozott az Oláh Ibolya énekelte főcímdal szövegén, de sokáig semmi nem jutott eszébe. Csak a refrén, az is motorozás közben. "De mikor feljött az Ibolya, hogy elpróbálja a szöveget, ami még meg sem született, leültünk és cigizés közben előjött az egész szöveg. Öt perc alatt megírtuk"- mondta a zenész, aki ezúttal Jávorka Ádámmal dolgozott együtt. Hegedűs szerint az eredmény a francai skizofilmek zenéjére hasonlít.