A lány, aki megőrül Sanyi kutyaszeméért

2008.04.14. 14:38

Mozifanatikus-pályázatunk utolsó szakaszába érkeztünk. Miután olvasóink megválasztották kedvencüknek az Indiana Jones és Star Wars-fan Könczöl Gábort, videós portrékkal bemutatjuk a mi három jelöltünket is, hogy egyenként értékelhessék őket, és eldőljön, ki a legnagyobb mozifanatikus. Elsőnek mindjárt a Csányi Sándor-honlapot fabrikáló, 17 éves Buksit látogattuk meg otthonában, és kísértük el a nagy találkozásra.

A lány, aki megőrül Sanyi kutyaszeméért

Buksi (Buksa Alexandra) azzal lepett meg minket, hogy a "kutyaszemû", "titokzatos arcú" színészrõl õ készíti a legtöbb regisztrált rajongóval (169) rendelkezõ "Csányi -honlapot". Ebben fõleg a szakmai hírekre koncentrál, bár a színész magánéletérõl is ír, azért örül annak, hogy állandó barátnõje miatt kevés bulvárhírt kell beszerkesztenie. Elsõk között szúrja ki és írja meg például, ha nem igaz hírek terjednek Csányiról.

Antal Nimród Kontrolljában és a Csak szex és más semmi címû Goda Kriszta-filmben figyelt fel a színészre, derült ki a jelentkezésébõl. Mára már mindkettõt vagy ötvenszer látta. Szereti még az I love Budapestben és a Szabadság, szerelemben is. Fenntartása csak az S.O.S. Szerelem-beli alakításával van, de arról a rendezõ tehet, aki rosszul instruálta, és hozzá nem illõ jelenetekbe szorította kedvencét.

Rárontottunk Sanyira

Persze Sanyi is hibázhat, derült ki a múlt héten a forgatással töltött délután és este alatt, aminek során elõször Buksiékhoz mentünk, mert a szobájában "vannak Sanyis képek meg minden", majd a Radnóti színházba rohantunk a Bunbury címû Oscar Wilde-darabot megnézni. A család kockaladájával a nagy sietségben eltévedtünk Zuglóban, de az utolsó pillanatban odaértünk, hogy elfoglalhassa az elsõ sorba váltott helyét. Csányi többször bakizott az elõadás alatt, de a rajongóját ez nem akasztotta ki: "á, szokott még többször is".

A színész csak egyszer viselkedett csúnyán követõivel Buksi tudomása szerint, amikor egyiküknek azt mondta, sietnie kell, nem tud beszélgetni, majd beült Fenyõ Ivánnal a bárpulthoz. Ez elhamarkodott tett volt, pláne, mert Fenyõért nem rajonganak a Csányi-fanok: míg Sanyi nem vállal el méltóságán aluli felkéréseket, addig Fenyõ Iván igen, árulta el Buksi. Sanyi mindig kedves, a közönségtalálkozókon is, míg Iván nem az. "Kevesebb rajongója van Sanyinak, mint Ivánnak, de ez nem is baj."

Sanyi mindig jó

Buksi rajongói fokozatáról még annyit: a dedikált fotók mellett XIV. kerületi otthonában megvan az összes dvd-je, és egy 5-6 rajongói körrel hétrõl hétre követik a munkásságát. "Már kialakult egy csapat is, akikkel együtt megyünk színházba, moziba vagy bármire, amiben szerepel. Egy-egy darabot már többször is megnéztünk, ilyenkor utána mindig kielemezzük, hogy Sanyi éppen milyen volt aznap este. Természetesen a vélemény általában mindig ugyanaz :)" - írta még a bemutatkozó mailjében.

"Először természetesen a külseje fogott meg, de nem kellett csalódnom, mert legalább ennyire pozitív belülrõl is - említette még Csányiról. - Nincs elszállva, két lábbal a földön jár. Már sokszor voltam közönségtalálkozókon és nagyon kedves és közvetlen, illetve nagyon jó humora van."

Elsõ beszélgetésük például így zajlott:

- Aláírnád ezt a jegyet? Ez a mikulásos ajándékom.
- Vagyis én lennék az ajándék?
- Igen. :)

A nyertesek a Red Bull Mozifanatikusok éjszakáján vehetnek részt április 18-án a Palace-mozikban, ahol este 6-tól reggel 6-ig 52 filmet vetítenek.