Tarantino élve eltemette a Helyszínelőket

2005.05.25. 22:31
A rendező nagy rajongója a krimisorozatnak, úgyhogy meg is rendezett egy részt belőle. A különleges epizód rekordnézettséget ért el Amerikában, szeptemberben nálunk is levetíti a Viasat3.
A Helyszínelők (CSI: Crime Scene Investigation) című sorozat ötödik évadának befejező epizódjára 30,73 millió néző volt kíváncsi múlt héten az amerikai CBS csatornán. A rekordnézettség nem véletlen: a krimisorozat kétórás epizódját Quentin Tarantino rendezte. Ez a rész egyébként már a tizedik olyan darabja volt a sorozatnak, amelyet több mint 30 millióan láttak Amerikában.

Tarantino és Petersen a forgatáson
Tarantino és Petersen a forgatáson

Tarantino, a Helyszínelők régi rajongója, egy Las Vegas-i helyszínen találkozott a stábbal, és ekkor határozták el, hogy készítenek majd egy közös epizódot az Oscar-díjas rendező-forgatókönyvíró ötlete alapján.

A sztori ennek megfelelően a megszokottnál kissé vadabb: a helyszínelőcsoport egyik tagját elrabolják és élve eltemetik, így a társainak záros határidőn belül meg kell találniuk, ha élve akarják viszontlátni.

"Túl jó volt a forgatókönyv ahhoz, hogy a szokásos 44 percbe sűrítsük a cselekményt, ezért lett kétórás az epizód" - nyilatkozta a Gil Grissom nyomozót alakító William Petersen.

A különleges részben feltűnik Tony Curtis (Van, aki forrón szereti) és az alig egy hete elhunyt Frank Gorshin, aki az 1966-os, legendás Batman-tévésorozatban a gonosz Riddler szerepét játszotta.

Tarantino CSI-epizódját Magyarországon szeptember elején vetíti a Viasat3 csatorna.