Hujber Feri menni Amerika

2008.09.10. 11:55
Csupó Gábor legújabb filmje, az Immigrants - Jóska menni Amerika! című film magyar szinkonizálása hétfőtől veszi kezdetét, a világpremierjére pedig október 30-án, Budapesten kerül sor.

"Még soha nem szerepelt ennyi világsztár egyszerre egy magyar filmben - mondta Kálomista Zsuzsa, az Immigrants című amerikai-magyar film forgalmazójának, a Hungaricomnak az ügyvezetője. - Eminem, Ozzy Osbourne, Madonna, Christina Aguilera, Michael Jackson az amerikai popkultúrából, és Hollywoodból még Danny DeVito, Michael Douglas, Arnold Schwarzenegger és Samuel L. Jackson. Sőt Jennifer Aniston, Brad Pitt is újra együtt." Persze mindez egy rajzfilmben, tette hozzá.

A legismertebb magyar rajzfilmes új mozija Los Angeles mellett Budapesten is készült. Itthon főleg az utómunka: Csillag Manó, a Csak szex és más semmi vágója vágta és Tőzsér Attila volt a hangmérnök. Az Álmaimban Amerika című számhoz forgatott új klipet a múlt héten Csupó Gábor, aki a sláger remixelésében is részt vett. A filmben 51 különböző szinkronhang jut szerephez: Hujber Ferenc mint Jóska, Szabó Győző mint az orosz Vlad egy olyan történetben amiben a két fiatal Amerikában próbál szerencsét. Emellett Hernádi Judit, Ganxsta Zolee, Oroszlán Szonja és Kokó is kölcsönzik a hangjukat a figuráknak.

A rendező jelenleg Torontóban van Kálomista Gáborral, a film producerével a 27 millió dollárból készült amerikai-angol fantasyje, a Magyarországon forgatott A holdhercegnő fesztiválpremierjén, ez februárban kerül magyar mozikba. Az ügyvezető még elárulta, a Jóska menni Amerika! szinkronját hétfőn kezdik, és itthon októberben 26-28 kópiával indul a mozi. A forgalmazó HungariCom Kft az idei cannes-i filmvásáron már képviselte a filmet, és Oroszországban sikeresen értékesítették. A film magyar koprodukciós partnere a Megafilm, illetve az RTL Klub.

Csupó a Simpson család-sorozat mellett a Fecsegő tipegők sorozatot és mozifilmet is jegyzi. Emellett a Duckman, a Real Monsters, a Thornberry család című filmeket, és a Híd Therabithia földjére című alkotást.