Jön a Dallas-film

2005.09.29. 00:46
Világsiker volt a sorozat, és valószínűleg sokakat érdekel majd a mozifilm is. A legújabb hírek szerint nagy esély van rá, hogy a filmvásznon John Travoltát lássuk viszont a ravasz Jockey szerepében, és az is lehet, hogy Lindsay Lohan játssza majd Lucy-t.

Az Ananova a Variety-re hivatkozva hírül adta, hogy a Dallas moziváltozatára rengeteg színész pályázik; John Travolta, Mel Gibson és Kevin Costner például Jockey-ért versenyeznek. Bár korábban felröppent a hír, hogy Jockey-t Brad Pitt játszaná, a Variety most úgy tudja: Travolta a legesélyesebb az áskálódó Ewing-fiú szerepére, akit a ma hetvennégy éves Larry Hagman alakított az eredeti tévésorozatban.

John Travolta - Jockey?
Jockey?

Ettől függetlenül napvilágot láttak olyan híresztelések is, miszerint "Mel Gibson sem szállt ki egyértelműen a versenyből", Kevin Costner "az újraírt forgatókönyvet akarja látni", és hogy Tommy Lee Jones is a képben van még. Jockey öccsét, a jóhiszemű Bobby-t valószínűleg Matthew McConaughey vagy Owen Wilson játssza majd, de itt sincs még eldöntve semmi.

A Variety információi szerint Samanthára Catherine Zeta-Jones tűnik biztos befutónak, bár Demi Moore és Jennifer Lopez is bejelentették, hogy érdekli őket a szerep. Bobby feleségét, Pamelát Drew Barrymore vagy Reese Witherspoon játszhatja el a mozivásznon; egyelőre ők a legesélyesebbek erre a szerepre. Lucy-ra, az akaratos Ewing-unokára Lindsay Lohan, Jessica Simpson és Mandy Moore neve jött eddig szóba.

A nemrég nyolcvankét évesen elhunyt Barbara Bel Geddes helyett a mozifilmben állítólag Jane Fonda játssza majd Miss Ellie-t, Jockey és Bobby Ewing mamáját.

Az 1978-ban induló eredeti tévésorozat kezdetben nem kapott jó kritikákat, mégis pillanatok alatt a nézettségi listák élére ugrott. Később a kritikusok is megszerették a Dallas-t: Bel Geddes-t például 1980-ban Emmy-díjat tüntették ki alakításáért - a mai napig ő az egyetlen amerikai szappanopera-színésznő, akit ez az elismerés ért. Southfork Ranch lakóinak viszontagságait egészen 1991-ig kísérhették figyelemmel a tévénézők.