Zelma, Rajmund
-6 °C
1 °C

Vin Diesel, a titkosszolgálat, és a videójátékok

2004.11.18. 16:20
Az xXx sztárja, egy volt fehér házi titkosügynök, és az X-Men rendezője összefognak és csinálnak egy videójátékot.
A mélyhangú akcióhős videójáték-cége és a X-Men - A kívülállók rendezője, Bryan Singer együttműködnek egy titkosszolgálatról szóló játék elkészítésében.

#alt#

A projekt munkacíme Secret Service. A játék a hírek szerint "taktikai akciójáték" lesz és egy titkosügynök a főszereplője, akit az Elnök védelmére rendelnek ki.

A Secret Service munkálatai során Bryan Singer tanácsadója egy bizonyos Mark Feigin lesz, aki egykor a Fehér Házban dolgozott. Annak idején Feigin megbízásai között szerepelt Clinton elnök, Al Gore alelnök, és Hillary Clinton védelme is.

Diesel és a Tigon

Feigin és Singer megkeresték ötletükkel Diesel Los Angeles-i videójáték-cégét, a Tigon Studios-t. Diesel cége olyan játékokra specializálódott, amelyekből később akár filmeket is készíthetnek.

A Secret Service esetében egyelőre még nincs szó média franchise-ról, de valószínű, hogy a Tigon Studios filozófiája és Singer puszta személye ebbe az irányba tereli az együttműködést.

Vin Diesel egyébként aktívan részt vett a Tigon első játékának megalkotásában: a The Chronicles of Riddick: Escape From Butcher Bay nevű videójáték főszereplője maga Riddick, a bolygóközi hős, akit legutóbb a filmvásznon A sötétség krónikájában lehetett látni. A videójáték-Riddick a színész jellegzetes, rekedtes hangján szólal meg, de a Secret Service esetleges "szereposztásáról" még nincs hír.