Dobó Kata spermavadászatba keveredhet

2005.05.09. 13:30
A Hollywoodban élő színésznő a héten írhatja alá a Csak szex és más semmi vígjáték egyik főszerepéről szóló szerződését Budapesten. A film egy spermadonor utáni hajszáról szól, színházi közegben. Partnere Csányi Sándor és Schell Judit lenne, rendező a Londonban végzett elsőfilmes Goda Krisztina.
Goda Krisztina Csak szex és más semmi című filmjének előkészületei beindulhatnak, ha Dobó Kata is aláírja a szerződést az egyik főszerepre: "A héten dönti el, hogy vállalja-e - mondta az Indexnek Kálomista Gábor, a film producere. - Jó úton haladunk" - tette hozzá. "Én azt gondolom, Kata szereti ezt a könyvet" - vélekedett a Londonban végzett leendő elsőfilmes rendező, Goda Krisztina, aki a forgatókönyv társszerzője is egyben.

Dobó Kata A jelenleg Budapesten tartózkodó, Hollywoodban élő Dobó, aki az 1997-es A miniszter félrelép és az 1999-es Európa Expressz című magyar filmek főszereplője volt, egyelőre nem nyilatkozik a terveiről. Az IMDb adatbázisban mindenesetre már az ő neve is szerepel a Csak szex és más semmi című film stáblistáján.

Szerelmi vígjáték rengeteg komikummal

Goda Krisztina a filmről annyit árult el, hogy "ez egy színházi közegben játszódó szerelmi vígjáték, rengeteg komikus bonyodalommal".

A történet szerint a főszereplő egy harmincas nő, aki csalódott a férfiakban, és már csak egy spermadonort keres, hogy teherbe essen. Schell Judit alakítja a "csalódott harmincas színházi dramaturgot", Csányi Sándor az "ígéretes vidéki színészt" és Dobó Kata lenne a harmadik: a "szintén harmincas színésznő, az ország leghíresebb színésznője". A Dobó Katának felkínált szerepről egyelőre többet nem árult el Goda, mert ez lesz a film "egyik nagy meglepetése".

Lépcsőzetes támogatás

Kálomista Gábor elmondta, már egyszer kapott 40 millió forint állami támogatást a film három éve, de a második lépcsőt, az újabb 40 milliót csak idén ítélték meg, így eddig várniuk kellett a komolyabb előkészületekkel. "Magyarországon ez a gond az állami támogatással, hogy apránként kapják meg a rendezők a pénzt, ami nem tesz jót a filmnek" - mondta erről a rendező.

A producer elmondása szerint most már jól állnak, a film 250 milliós költségvetésének kilencven százaléka összeállt. Kálomista még elmondta: a Csak szex és más semmi munkálatai június elején kezdődnek, a forgatás hat hétig tart Budapesten és környékén, és a film decemberben akár mozikba is kerülhet.