Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Clint Eastwood rendezi az új Ryan közlegényt

2005.08.19. 16:24
Clint Eastwood Flags of Our Fathers címmel készít filmet egy 2. világháborús bestsellerből. A produkcióba, amely jelenleg Izlandon forog, koproducerként beszállt Steven Spielberg is, írja a filmhu. A forgatókönyvet Paul Higgis, az Oscar-nyertes Millió dolláros bébi írója jegyzi.
A kiadók által huszonhétszer elutasított James Bradley-könyv végül 2000-ben jelent meg, megfilmesítési jogát Spielberg szinte azonnal megvásárolta. Eastwood csak másodiknak jelentkezett, majd megegyezett Spielberggel a közös munkában. A készülő film második közös projektjük lesz, első A szív hídjai című 1995-ös Eastwood-rendezés, aminek az E.T. rendezője volt a társproducere.

Flags of Our Fathers
Eastwood a forgatáson
A film a csendes-óceáni Iwo Jima-i csata 31 napos eseményei körül bonyolódik, ahol összesen csaknem 30 ezer katona esett el. Az ütközet végén készült az ismert világháborús fotó, amin hat győztes amerikai katona a Suribachi-hegy tetején egy amerikai zászlót tűz ki. Jobbról a második az idősebb James Bradley, a könyv írójának apja.

A könyvhöz hasonlóan a film is azt mutatja be, hogy mi történt a zászlós hősökkel a híres csata után. Hárman még pár nap múltán a csatában meghaltak. A többiek közül kettőnek a dicsőség tönkretette az életét, mindössze Bradley élte túl igazán a háborút, és gazdag, boldog életet élt, de az elhíresült fotó az ő otthonában sem volt látható a falon.

A főbb szerepekben kevésbé ismert fiatal színészek lesznek: Jamie Bell, Paul Walker, Jesse Bradford, Ryan Phillippe, Neal McDonough és Adam Beach. Eastwood megaprodukcióját több mint 400 izlandi statiszta segíti. A 80 millió dolláros költségvetésből állítólag harminckettőt költenek el Izlandon. Az izlandi helyszín azért is alkalmas a film csatajelenete számára, mert ugyanolyan fekete vulkanikus homok borítja, mint a Suribachi-hegyet.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?