Kristóf, Jakab
19 °C
34 °C

Egon és Dönci Teheránban hódít

2008.07.04. 14:52
Az Egon és Dönci, az első magyar egészestés 3D animációs film az olaszországi Casertában megrendezett filmfesztiválon két kategóriában is sikert ért el, míg Teheránban az Arany Pillangó-díjat kapta meg - jelentette a forgalmazó Hungaricom pénteken.

A közlés szerint az animáció az olaszországi II. Drake Nemzetközi Filmfesztiválon (DIFF) különleges témaválasztásával két kategóriában - a DIFF Future és a Make the DIFFerence elnevezésűekben - a legjobbnak bizonyult. Az alkotás a teheráni XXII. Nemzetközi Ifjúsági- és Gyermek Filmfesztiválon pedig elnyerte az Arany Pillangó díjat. Bártfai Andrea sajtófőnök tájékoztatása szerint az egri Aenima CGS által készített Egon és Döncit a filmforgalmazó nemrég értékesítette a közel-keleti térségben.

A film főszereplője Egon, a kissé szórakozott, amatőr űrkutató, aki egy távoli csillagrendszer egyik kis bolygóján él Döncivel, a túltáplált, kétbalkezes, macskaforma lénnyel. Bolygójukra egy nap ismeretlen eredetű tárgy zuhan le, amelynek roncsai között megcsillan egy lemez, rajta az emberiség üzenetével. Egon elhatározza, hogy felveszi a kapcsolatot a magáról hírt adó civilizációval. Bádogűrhajót épít és Döncivel együtt elindul. Kalandok sora után sikeresen landolnak a Földön, s megismerkednek egy földlakóval, aki mesél nekik a bolygóról, az emberekről. Az Egon és Döncit tavaly november óta vetítik a magyar mozik.