Rudolf Péter és Bajor csókja hamarosan a mozikban

2005.09.07. 08:40
A Kabay-Gyöngyössy kettős a Meseautó és a Hippolyt után újabb magyar sikerfilm remake-jét forgatta le az elmúlt hónapokban. Az Egy szoknya egy nadrágban Rudolf Péter női ruhába bújik és megcsókolja Bajor Imrét, Oroszlán Szonja pedig magát is meglepi egy motoron. Kész a film, bemutató október 20-án.

"Még nagy a zsizsikelés" - kezdi vetélkedőhangján Gundel Takács Gábor, "ami nem csoda, hiszen a stáb az Uránia kistermében éppen az imént nézte meg először a filmet teljes egészében." Gundel Takács mikrofonnal a kezében vezényli le a Kabay-Gyöngyössy páros legújabb remake-jének, az Egy szoknya egy nadrágnak a sajtótájékoztatóját. "Érthető, hogy még az élmény hatása alatt állnak" - magyarázkodik a színészek helyett és megpróbálja összeterelni őket a mozi emeletén felállított pódiumra.

Rudolf Péter, Dustin Hoffman, Robin Williams

Egy szoknya egy nadrág
Klikk a képre!

Először Oroszlán Szonja és Kéri Kitty, aztán Rudolf Péter, Szerednyey Béla, Kern András, Bajor Imre, a rendező Gyöngyössy Bence, és a producer Kabay Barna ülnek le a tonettszékekre, mellettük a médiatámogató TV2 marketing- és PR-vezetője, Lóránt Gergely. A rendező elmondja, rekordidő alatt, 5 hónappal az első forgatási nap után készült el az 1943-as eredeti modern feldolgozása a férfiről, aki női ruhába bújik, hogy így nyerje el az imádott nő szerelmét.

A "burleszk helyzetekre épülő klasszikus bohózatot" problémák nélkül, jó hangulatban forgatta le a stáb, mesélte Gyöngyössy. Kabay Barna producer Rudolf női ruhában eljátszott jeleneteiről röviden csak ennyit mondott: "leiskolázza Dustin Hoffmant és Robin Williams-et is".

A TV2-s Lóránt biztosította a jelenlevőket, hogy a magyar produkciót "A-kategóriás, hollywoodi filmeknek fenntartott idősávban" vetíti majd a csatorna, "ha eljön az ideje." Oroszlán Szonja a néhány perccel korábban befejeződött első vetítésről elmondta, maga is megdöbbent, milyen jól motorozik a filmben, Kéri Kitty pedig a Latabár-féle Egy szoknya egy nadrággal való összehasonlításról megjegyezte, "a miénk is van olyan jó, sőt."

"És milyen volt Rudolf Péter csókja?"

Bajor Imre már számított Gundel Takács provokatív kérdésére és lassan tagolva közölte: "igen, megcsókolt a Péter. De színpadi csók volt. És a színpadi csók nem olyan, mint a valódi" - fejtette ki, aztán elmondta, mekkora élmény volt Rudolffal húsz év után újra együtt forgatni. "Mintha mi sem történt volna", ismételgette Bajor.

Egy szoknya egy nadrág
Tekintse meg képeinket!

Gyöngyössy Bence a remake-ről elmondta, "az alaphelyzet megmaradt, de ez egy más világ. Remélem, kiváncsiak lesznek rá azok is, akik az eredetit szerették." Az Index arra a kérdésére, vajon mit gondol Kern András egyik korábbi nyilatkozatára az Egy szoknya egy nadrággal kapcsolatban, miszerint a filmet a kritikusok majd "lecseszik és a nézők zabálni fogják", a rendező csak annyit mondott: "kiegyeznék ezzel a felállással, fordítva kevésbé örülnék."

A rendező nagy kampányt ígér: "igyekezni fogunk, még van több mint egy hónapunk." Az Egy szoknya egy nadrág október huszadikától megy a magyar mozikban, a forgalmazó Best International 36 kópiát készíttet a vetítésekre.