Tudod a vallatódroid sorszámát?

2008.03.21. 06:45
Már túlvagyunk a magyar filmes bakikeresésen, most a legnagyobb magyar mozifanatikust kutatjuk. Ha az Index házi mozifanatikusánál nagyobb rajongó vagy, jelentkezz! Küldj kisfilmet és/vagy fotót bizonyítékként, vagy akár írj! Április 1-ig várjuk a pályázatokat, és ha a legjobb háromba kerülsz, kisfilmet készítünk rólad.

Hajlandó vagy bizonyos filmeket akár több tucatszor is megnézni? Öltöztetted már a csajodat Leia hercegnőnek? Észreveszel egy gázpalackot a Gladiátor porondjának hátterében? Szerepeltél vagy készítettél rajongói filmet? Nem férsz el a lakásodban a több száz filmes ereklye miatt? A Cinematrix tévés ajánlót évekig nézted és nemcsak Görög Zita miatt? Ha hasonló tüneteket ismersz fel magadon, várunk.

Mozifanatikusra magyar példának itt van mindjárt Majdik Péter, aki végigjárta Tunéziában a Star Wars 1996-os és 2000-es forgatási helyszíneit, és félig elkészítette a Visszatérés a Tatooine-ra című dokumentumfilmjét. Vagy Füle Zoltán, aki meg aszteroidamező nélkül vágott neki, és egyszemélyben főszereplője-rendezője-vágója volt az első egészestés Star Wars-rajongói filmnek, a Rejtett múltnak. Most minden más izgalmas történetnek is a nyomába eredünk, ha írtok. De első körben nézzétek meg az Index házi mozifanatikusáról, Gyuláról készült videónkat:

Gyuláról még annyit, hogy két év jegyszedés után érkezett hozzánk, és fél éve dolgozik a mozirovatunkban. Megrögzött filmes ereklyevadász, aki egyfolytában alkudozik, hogy több filmplakátot tehessen ki a szerkesztőség rá jutó négyzetméterére, és hogy még több filmes ereklyével pakolhassa tele Tóta W. asztalát, ahol addig csak egy maci és egy Lenint formázó gyertyatartó árválkodott. Ő a felelős azért is, hogy mindennap megjelentetünk a moziblogban egy képregényfilmes vagy egy indys bejegyzést. Hat sör után is kívülről fújja az Utolsó kereszteslovag stáblistáját. A Sithek bosszújának éjféli premiervetítésén a nézőtér ötödét elfoglalta barátaival, és mondott már le randit amiatt, mert a tévében Indiana Jones ment, és kíváncsi volt arra, hogy a régi vagy az új szinkronnal vetítik-e. Jelenleg kedvenc színésznőjének, Alyssa Milanónak a hasonmására nyomul. A cigiszünetekben ilyen rögtönzött bábjelenetekkel szórakoztatja kollégáit:

És hogy szerinted ki a mozifanatikus? Aki Jelek bögréből issza a kávét, Predátor-figurát használ levélnehezéknek, duplalemezes kiadásban veszi meg a kedvenc filmjeit és Galaxis útikalauz törölközője van? Vagy aki újraalkotta a pángalaktikus gégepukkasztó koktélt? Vagy aki az életét is filmként éli meg, legyen az akár horror, akár vígjáték, akár fantasy?

Egyre megy, várjuk a jelentkezésedet: és ha nagyobb mozifanatikus vagy, mint Gyula, bizonyítsd! Ne várd meg, míg mások beküldik rólad a videót, mint ahogy iskolatársai tették a kövér Star Wars kölyökről. Írj magadról, küldj mozibuzi fotót vagy egy 1 perces videót! (Elég, ha egy gegre épül, de nem muszáj evokról szólnia.) A mozifanatikusokat kvízkérdéseknek is alávetjük, a három legjobb jelentkezőről meg 3 perces portréfilmet készítünk (lásd a fenti videót), hogy azalapján egy hónap múlva az olvasók szavazhassák meg a legnagyobb magyar mozifanatikust.