Farrell: 'Nem érdekel Bond'

2004.11.09. 16:47
Colin Farrellt nem hatotta meg Pierce Brosnan múlt heti nyilatkozata, miszerint ő lehetne a következő James Bond.
Egy, a Reuters-nek adott vasárnapi interjúban Farrellt legújabb filmjéről, az Oliver Stone rendezésében készült Nagy Sándor, a hódítóról kérdezték.

Szóba került Pierce Brosnan múlt heti nyilatkozata is, miszerint a huszonhét éves színész lenne a legmegfelelőbb a következő 007-es történet főszerepére, mivel a négy legutóbbi Bond-film sztárja szerint Farrell "mindenki mást lepipálna".

Nem érdekli

A hízelgő vélemény ellenére a fiatal színész megrökönyödött arra a felvetésre, hogy ő lehetne a filmtörténet hatodik 007-es ügynöke. Farrell elmondta, hogy megdöbbent, amikor a sajtóból értesült Brosnan javaslatáról és azt is hozzátette, akár vaskos ír akcentusát is bevetné, hogy összezavarja a sima modorú angol titkosügynök rajongóit.

#alt#
Farrell Nagy Sándor szerepében
"A sajtó felkapta a hírt, hogy én leszek a következő James Bond, de egy szó sem igaz az egészből. Nem hiszem, hogy vállalnám, nem érdekel a dolog. Valaki olyat kéne találniuk, aki szóba sem jött eddig a nagy találgatásban" - jelentette ki Farrell.

A színész következő filmjének, a Nagy Sándor, a hódítónak a premierje november végén lesz az Egyesült Államokban, Magyarországon pedig december 9-én mutatják be. Nem volt egyszerű munka; Farrell a bokáját és a csuklóját is eltörte a Thaiföldön forgatott csatajelenetek során.

Nincs utód

Hónapok óta heves találgatások folynak az utód személyéről; Brosnan ekkor jelentette be, hogy nem vállal több Bond-filmet. Az ötvenkét éves színész 2002-ben forgatta le negyedik és egyben utolsó filmjét a titkosügynök szerepében, a Halj meg máskor!-t.

A következő Bond-filmet 2006-ra tervezik, a főszereplő személyéről azonban még mindig nem döntöttek. Az első 007-es film, a Dr. No óta eltelt 42 év alatt a szmokingos karakter majdnem 4 milliárd dollárt hozott a filmeseknek.