Piroska
-2 °C
5 °C

Die Hard 4, Rocky 6: a folytatások éve lesz 2007

2007.01.21. 09:58
2007 a folytatások és a visszatérések éve lesz: végre megnézhetjük, hogy csókol Harry Potter, milyen amikor önmaga ellen harcol a Pókember, milyen Keith Richards Johnny Depp apjaként a Karib-tenger kalózaiban, képes-e John McClane megmenteni egy várost 50 évesen és hogy tud-e még jobb csapottat ütni Rocky. Döntse el most, milyen filmeket nem szabad kihagynia idén! Szavazzon!

Die Hard 4, Rocky 6: a folytatások éve lesz 2007

2007 a folytatások és a visszatérések éve lesz: végre megnézhetjük, hogy csókol Harry Potter, milyen amikor önmaga ellen harcol a Pókember, milyen Keith Richards Johnny Depp apjaként a Karib-tenger kalózaiban, képes-e John McClane megmenteni egy várost 50 évesen és hogy tud-e még jobb csapottat ütni Rocky. Döntse el most, milyen filmeket nem szabad kihagynia idén! Szavazzon!

Bűnös viszonyok (Breaking and Entering)

(Bemutató: január 25.)
Izgalmas drámának tűnik Az angol beteget és a Tehetséges Mr. Ripley-t jegyző Anthony Minghella legújabb filmje, amiben Jude Law beesett arcú, sikeres építészt alakít, aki a King's Cross felújításán munkálkodik. A kritikák szerint ebben a filmben is bizonyítja, hogy miért az egyik legjobb színész. Jude Law irodáját rendszeresen kirabolják, ezért nyomozni kezd: a fiatal tolvajt követve megismeri az anyját, Juliette Binoche-t is. Kiderül, Boszniából menekültek Londonba. (Előzetes itt.)

 


1
 


2
 


3
 


4
 


5
 


6
 


7
 


8
 


9
 


10

Véres gyémánt (Blood Diamond)

(Február 1.)
DiCaprio a Téglával nagykorúvá érett, már nekünk sem az az idegesítően nyápic fiú. Zsinórban ez a második filmje, amiben borostás, ez nem akármilyen sokkot okozhatott a rajongók körében. A sztoriban egy nincstelen afrikai farmer belekeveredik egy amerikai gyémántcsempész és a helyi maffia véres háborújába. A helyszín Sierra Leone, az idő 1999. DiCaprio játssza az amerikai gyémántcsempészt, aki egy különleges darabra specializálodott: ez a Blood Diamond, aminek a segítségével a polgárháború résztvevői a vérontást pénzelik. DiCaprio cinikus, pénzéhes karaktere nagy változáson megy keresztül, amikor megismerkedik egy helyi farmerrel (Djimon Hounsou), akinek a fiát erőszakkal besorozták a kegyetlen háborúskodás gyerekhadseregébe. Az Egy csodálatos elméért Oscar-díjjal jutalmazott színésznő, Jennifer Connely is szerepel a filmben, szegény egy pörgős akciójelenetben a hírek szerint majdnem a nyakát törte.
A film minden téren óriási siker: az IMDb-szavazók sokra értékelik (7,8 a 10-ből), a két főszereplőt jelölték Golden Globe-ra, eddig 44 millió dollárt hozott. Végre megszeretjük DiCapriót? (Előzetes itt.)

 


1
 


2
 


3
 


4
 


5
 


6
 


7
 


8
 


9
 


10

A boldogság nyomában (The Pursuit of Happyness)

(Február 15.)
Semmi nem sikerül Will Smithnek legújabb filmjében: elhagyja a felesége, elveszti a munkáját, egyre szegényebb lesz. Csak kisfia marad mellette, akit viszont megpróbál boldoggá tenni. Az apa kockáztat, beiratkozik egy brókertanfolyamra, de egyre mélyebbre kerülnek, és hajléktalanná válnak San Franciscóban. Az amerikaiak imádják a filmet, eddig közel 130 millió dolláros bevétele volt. A magyarázat: a film Chris Gardner életét dolgozza fel, akivel mindez megtörtént, ráadásul Will Smith a nyolcéves fiával játszik együtt, így még jobban emelkedik az érzelmi index. Főleg, ha tudjuk, a forgatáson igazi hajléktalanokat is szerepeltettek. Happy end és ördögi Rubik kocka kirakás várható az olasz rendező, Gabriele Muccino első angol nyelvű filmjében. (Előzetes itt.)

 


1
 


2
 


3
 


4
 


5
 


6
 


7
 


8
 


9
 


10

A család kicsi kincse (Little Miss Sunshine)

(Február 22.)
A világ leghülyébb címe az idei év egyik leghelyesebb filmjének ígérkezik. A történetet egy telefon indítja be: Olive-ot beválogatták a Little Miss Sunshine nevű gyerekszépségverseny döntőjébe, amiért Albuquerque-ből Kaliforniába kell utazni. Az egymást utáló családtagok egy VW-minibusszal indulnak útnak. A főszerepre Robin Williams-et, majd Bill Murray-t akarta a stúdió, de a hírek szerint nagy szerencséje a filmnek, hogy nem tudtak megegyezni velük, helyettük a Lesz ez még így se! homokosa, Greg Kinnear lett a családfő. Az öt éven át hosszabb leállásokkal mindösszesen 8 millió dollárból leforgatott film eddig 60 milliót hozott. Rengeteg jelölést kapott a két rendező, Jonathan Dayton és Valerie Faris, akik korábban RHCP, Offspring és REM klipek rendezésével töltötték az idejüket. (Előzetes itt.)

 


1
 


2
 


3
 


4
 


5
 


6
 


7
 


8
 


9
 


10

Hollywoodland

(Február 22.)
1959. június 16-án holtan találták George Reeves színészt, aki a rndkívül népszerű televíziós sorozatban alakította Supermant. Ez elég izgalmas téma volt Allen Coulter rendező számára, hogy filmet készítsen belőle. A menyasszonya és anyja kikészül a színész halálának hírétől, ezért nyomozót (Adrian Brody) fogadnak, aki sikeresen feltárja az MGM stúdió vezetőjének felesége (Diane Lane) és az elhunyt közötti titkos szerelmi viszonyt. A Hollywoodlandet az eddig sorozatokat készítő Allen Coulter jegyzi, aki a Szex és New York, valamint a Maffiózok részeivel vált ismertté. Egyes amerikai kritikusok nem átalkodtak Ben Affleck színészi visszatérésének nevezni a Hollywoodlandet, amivel a 2006-os Velencei Nemzetközi Filmfesztivál legjobb férfiszínészének választották Superman megformálásáért. Affleck megküzdött a szerepért, mivel Hugh Jackmant ütötte ki a szerepből. Kevesebb röpködés, szuperhősös moralizálás, sok nyomozós és film noiros hangulat. (Előzetes itt.)

 


1
 


2
 


3
 


4
 


5
 


6
 


7
 


8
 


9
 


10

Zene és szöveg (Music and Lyrics)

(Február 22.)
Romantikus filmben Hugh Grant verhetetlen, nem tudom, miért, de az. Legújabb filmjében kiégett popsztár alakít, aki az utolsó esélyét kapja: egy tinisztárnak kell pár napon belül slágerképes dalt szereznie, a zeneírásból viszont már rég kiesett. A segítség váratlan helyről érkezik, kiderül, a Drew Barrymore által játszott bejárónőjének ösztönös tehetsége van a romantikus dalszerzéshez és a csábításhoz. A Beépített szépség két részét jegyző Marc Lawrence rendezésében készülő filmben egyébként Hugh Grant a nyolcvanas évekbeli Pop! zenekar volt énekesét alakítja. A filmet nyáron forgatták Londonban, és decemberben még szükség volt pótforgatásra. Önnek bejön a szexi angol arisztokratikus akcentus? (Előzetes itt.)

 


1
 


2
 


3
 


4
 


5
 


6
 


7
 


8
 


9
 


10

Bábel (Babel)

(Február 8.)
A Golden Globe-gálán elnyerte a legjobb filmnek járó díjat a Bábel, míg korábban Cannes-ban a legjobb rendező díját kapta Alejandro Gonzalez Inarritu a 21 grammért. Egy dadus két amerikai gyereket akar átcsempészni a mexikói határon. A japán apa, akit felesége meggyilkolása miatt köröznek, nem tud beszélni tinédzser korú gyermekével. Mindeközben egy amerikai pár (Brad Pitt és Cate Blanchett) házassága válságba kerül a marokkói nyaralásuk alatt. A film cselekménye négy szálon és három helyszínen fut: Marokkóban, Mexikóban és Japánban. Mindenki a szerettéért küzd. Nagyon várjuk. (Előzetes itt.)

 


1
 


2
 


3
 


4
 


5
 


6
 


7
 


8
 


9
 


10

Rocky Balboa

Bármi történjék is, 2007 nagy visszatérője Rocky (Sylvester Stallone), aki olyan öreg és fonnyadt, hogy a trailert is alig bírtuk végignézni. (Bár szerencsére csak a forgatás után botoxozták be az arcát, így a filmen még felismerhető.) De mikor a philadelphiai lépcsőfutáskor felcsendült a legendás zene, elérzékenyültünk. Ez a hatodik menete Rockynak, amit 24 millió dollárból forgattak, de már 60 milliót hozott. A bokszmeccset 2005 decemberében forgatták a középsúlyú világbajnoki döntő alatt, amit Bernard Hopkins vívott Jermain Taylorral. Sajnos Rocky legnagyobb ellenfelei Mr.T és Dolgph Lundgren csak archív felvételeken tűnnek fel. 1976-ban írta meg Stallone a Rocky 1 forgatókönyvét, majd el is játszotta. Mindkettőért Oscarra jelölték, mint Chaplint és Orson Wellest. A sportfilm csodálatos műfaját mindig is meghatározta a híres, várost átszelő futása, később a jeges edzőtáborozás vagy a hatalmas marhák ütése a húsboltban. Kiütik Rockyt? (Előzetes itt.)

 


1
 


2
 


3
 


4
 


5
 


6
 


7
 


8
 


9
 


10

A dicsőség zászlaja (The Flags of Our Fathers)

(Március 1.)
Valamiért Clint Eastwoodot szeretik a díjkiosztókon. A faarcú cowboy ugyanis folyamatosan nyeri a díjakat rendezőként, bármit is csinál. Most egy előreláthatóan mellveregetésbe és amerikai zászlólengetésbe csapó filmet készített. A dicsőség zászlaja a II. világháború egyik leggiccsesebb sztoriját dolgozza fel: 1945. február 23-án az elfoglalt Szuribacsi-hegyre a katonák kitűzték a nemzeti lobogót, amit az AP fotósa megörökített. Ez annyira híres felvétel volt, hogy az öreg Clint Eastwood is készített belőle egy filmet Ryan Philippe és Paul Walker főszereplésével. Egy dolognak viszont biztos örülhetünk: nem Steven Spielberg szerezte meg a forgatókönyvet, ugyanis kis eltéréssel, de mindketten megegyeztek az íróval. Végül Eastwood rendezte meg és Spielberg lett a producer. Átlagosan 7,3-ra értékelték az IMDb olvasói a 10-ből. (Előzetes itt.)

 


1
 


2
 


3
 


4
 


5
 


6
 


7
 


8
 


9
 


10

Pán labirintusa

(Március 8.)
Guillermo Del Toro nevéhez eddig a Pokolfajzatot és a Penge 2-t társítottuk, úgy tűnik, megunta, hogy szabályos műfaji filmeket (horror) forgasson és egy eredeti fantasyval bővítette a biográfiáját. Az anya a lányával az új férjéhez költözik, aki Franco tábornok fontos tisztje, ami miatt a kislány szenved. Titkos labirintust fedez fel a ház mögött, ami átjáró egy egy másik világba, ahol ő egy nagy király rég eltűnt lánya, akit Pán kísér. A filmben mindenki spanyolul beszél, kivéve a Pánt alakító Doug Jonest, az egyetlen amerikait: szívatták is, hiszen minden alkalommal öt órát vett igénybe a maszkjának elkészítése. Az amerikai kritikusok a legjobb filmnek találták, Cannes-ban 22 percig tapsoltak a filmnek. Ön tapsolna előre? (Előzetes itt.)

 


1
 


2
 


3
 


4
 


5
 


6
 


7
 


8
 


9
 


10

Levelek Iwo Jimából (Letters from Ivo Jima)

(Március 22.)
Annyira elszégyellte magát Clint Eastwood patrióta filmje miatt, hogy rémületében elkészítette a Japán párját, amit rögtön beválogattak az Oscar-versenybe. Ebben Az utolsó szamurájból és a legújabb Batmanből ismert Ken Watanabe alakítja a japán tábornokot, akinek szembe kell néznie a II. világháború eseményeivel. A film egyszerre forgott szinte A dicsőség zászlajával, de a színészek nem találkoztak egymással. Míg A dicsőség zászlaját 55 millióból, a Leveleket 15 millió dollárból készítette Eastwood. (Előzetes itt.)

 


1
 


2
 


3
 


4
 


5
 


6
 


7
 


8
 


9
 


10

Hannibal ébredése (Hannibal Rising)

(Március)
Az amerikai stúdiók vélhetően mindent megtettek, hogy Sir Anthony Hopkins képes legyen eljátszani saját fiatalkori énjét, de csődöt mondtak. Helyette egy ismeretlen, de jól fésült francia Hannibállal kell megismerkednünk (Gaspard Ulliellel), aki első pillantásra nem túl megnyerő erre a szerepre. Viszont végre kiderül, miért zabálja fel áldozatait a művelt, jó modorú Hannibal Lecter. Vajon elég, hogy megörökölte a maszkot? Előzetes itt.)

 


1
 


2
 


3
 


4
 


5
 


6
 


7
 


8
 


9
 


10

Zodiac

(Április)
A sorozatgyilkosos filmeknél kevés jobb dolog van, főleg, mert jó pár embernek el kell hullania ahhoz, hogy végre elkapják a tettest, így pedig viszonylagos a siker. Ráadásul mindig valami különleges logika mentén gyilkolnak, és mivel matekfakultációra nem jártunk, ezért csak a gyilkolást értjük. 1970-ben San Fransicóban egy sorozatgyilkos szedi áldozatait (egyébként a Tökéletes másolat is ott játszódik e témában), a nyomozók és az újságírók pedig egymással versengve próbálják kideríteni, ki lehet a tettes. Leveleket és különleges jeleket kell megfejtenie Robert Downey Jr.-nak és Jake Gyllenhaalnak a 85 millió dolláros költségvetésű filmben, amit a thriller műfaj királya, David Fincher rendezett, aki a Harcosok klubját, a Hetediket, a Pánikszobát és a Játsz/mát is jegyzi. Őszintén: látott már rossz Fincher-filmet? (Előzetes itt.)

 


1
 


2
 


3
 


4
 


5
 


6
 


7
 


8
 


9
 


10

Breach

(Április 12.)
Úgy tűnik Scorsese Téglája újabb lendületet adott az ügynökös filmeknek, most a Hazugsággyárost rendező Billy Ray készített e témában mozifilmet. A kölyökarcú Ryan Phillippe FBI ügynökként éppencsak megkapja kinevezését, máris a főnökét és mentorát kell lebuktatnia. Chris Cooper már az előzetesben is rendkívül meggyőző a KGB-nek dolgozó kettős ügynök szerepében. Philippe úgy tűnik, ugyanazokat a köröket futja, mint Leonardo DiCaprio: a lányok szeretik, ahogy bambán bámul a kamerába. Az IMDb szerint még dolgoznak a filmen, de Amerikában már február 16-án bemutatják. (Előzetes itt.)

 


1
 


2
 


3
 


4
 


5
 


6
 


7
 


8
 


9
 


10

Faterok motoron (Wild Hogs)

(Április 19.)
Nagyon szar cím, de mi azt mondjuk, hátha Travolta miatt elsülhet jól, persze tisztában vagyunk a kockázatokkal. A tipikus, bepunnyadt kertvárosi életből elegük lesz az ötven körüli apáknak, és miután ők a Szelíd motorosok idején voltak igazán fiatalok, bőrgatyát húznak és motorra szállnak. A filmben sok levitézlett színész tűnik fel: Tim Allen, John Travolta, Martin Lawrence, Ray Liotta. A Fargóval híressé vált William H. Macy szerencsétlen töketlent alakít,Travolta a bika seggét csapkodja, Tim Allent még a trailerben is rejtegetik. Az apák lenyomják Amerikát? (Előzetes itt.)

 


1
 


2
 


3
 


4
 


5
 


6
 


7
 


8
 


9
 


10

Pókember 3. (Spider-Man 3)

(Május 3.)
Már majdnem abbahagytuk a Pókember-képregény vásárlását, amikor feltűnt a sötét ruhás ellenfél, Venom. Nincs nála menőbb karakter. Emlékeink szerint jó fej volt, és a sznob Peter Parkerrel (Tobey Magiure) többször kiszúrt, ezért várjuk a harmadik epizódot. A fekete ruhát a képregény szerint a Titkos Háborúban szerezte meg Pókember, de az előzetes szerint a szintetikus ruhájába csúszik be műanyag fekete masszaként. Mindegy is, a lényeg, hogy a történet szerint ez egy másik személyiség, aki később sok borsot tör a szuperhős orra alá. Az eddigi részekben a szokásos szuperhős önmarcangolás zajlott, így futni hagyta Peter Parker a rendkívül helyes Kristin Dunstot, aki most újra feltűnik, sőt, mint tudjuk, Pókembernek egy másik szerelme is bekavar. Nagy ellenfele is megjelenik, a Homokember, akinek hatalmas ereje van. (Előzetes itt.)

 


1
 


2
 


3
 


4
 


5
 


6
 


7
 


8
 


9
 


10

23-as szám (The Number 23)

(Május)
Azok közé tartozunk, akik szeretik Jim Carrey-t a komoly szerepeiben. Legutóbb az Egy makulátlan elme örök ragyogása szerelmes sztoriján akadtunk fent, mert jó volt. Most megint remek szerepet kapott: egy férfi egy könyvben a saját életét kezdi el olvasni, csak a kötet végén a főhős meghal. Félelemre adhat okot, hogy a filmet az a Joel Schumacher rendezi, aki legutóbb az Operaház fantomjával bukott, bár talán szerencsét hoz neki ez a szám, mivel mindent beleszámolva ez a 23. rendezése. Ön szerint is jó Jim Carrey, ha nem használja a gumiarcát? (Előzetes itt.)

 


1
 


2
 


3
 


4
 


5
 


6
 


7
 


8
 


9
 


10

A Karib-tenger kalózai 3.- A világ végén

(Május 25.)
Annyira sikeres a kalózos franchise, hogy a harmadik epizódot végleges forgatókönyv nélkül kezdték el forgatni, sőt, a második filmhez felvett jeleneteket is felhasználtak, hogy minél előbb kész legyen a 200 millióba kerülő film. Johhny Deppék a második epizóddal elérték az egymilliárd dolláros bevételt. És már jön a harmadik epizód, amiben a világ végére kell elhajózniuk a kalózoknak, miközben a fedélzeten zajló hatalmi harcok is nehezítik életük legveszélyesebb kalandját. Gyermekkorunk kedvenc filmjei között szerepeltek a kalózos sztorik, amikben végtelen tengeren utaztak és csatáztak a fogatlan macsók, és a legmenőbbnek mindig nagyon jó nője volt. A filmben feltűnik Keith Richards, aki Johnny Depp apját alakítja, míg a gyermek Sparrow kapitányt a tíz éves Dominic Scott Kay. A két régi főszereplő, Keira Knightly és Orlando Bloom mellett feltűnik Chow Yun-Fat is, akit legegyszerűbben az Anna és a király című filmmel azonosíthatunk be. (Előzetes itt.)

 


1
 


2
 


3
 


4
 


5
 


6
 


7
 


8
 


9
 


10

Harry Potter és a Főnix rendje ( Harry Potter and the Order of the Phoenix)

(Július)
Ahogy öregszik Harry Potter, úgy lesz egyre izgalmasabb és sötétebb, és végre csókolózni is fog a Cho Changet alakító Katie Leunggel. Bár ebben volt az ifjú mágust alakító Daniel Radcliffe a leggyengébb: 29 alkalommal rontotta el. De lehet, hogy már ilyen fiatalon öreg profiként hajt az ingyen csókra? Az új Potter-filmben szerepel a többek között a Charlie és a csokigyárból ismert Helena Bonham Carter, aki Voldemort követőjét alakítja. Egy új gyerekszereplőt, Evanne Lynchet pedig 15 ezer jelentkező közül választottak ki. A 150 millió dolláros alkotásban lehet, hogy Harrynek már pelyhedzeni fog az álla? A képek és a trailer alapján nem valószínű, de ami biztos: Harrynek senki nem hiszi el ebben a részben, hogy Voldemort visszatért. Ön elhiszi? (Előzetes itt.)

 


1
 


2
 


3
 


4
 


5
 


6
 


7
 


8
 


9
 


10

Live Free or Die Hard

(Július)
Alkoholista atlétás rendőrből nem sok szaladgál