Harrison Ford megint kiborgcsajjal küzd

2008.05.22. 17:16
A hazai forgalmazók csak az Oldboy rendezőjének diliházba zárt robotlányát merték Indiana Jones ellen indítani. Su-jeong Lim 39 kilóra fogyott le, Harrison Ford minden akciójelenetet bevállalt a nézők kedvéért.

Cyborg vagyok, amúgy minden oké

Az Anilogue-on vetített szarcentrikus rajzfilm után itt a koreaiak legújabb agymenése, amiben a magát harci droidnak képzelő kislány beleszeret a diliház kleptomániás szépfiújába. Chan-wook Park az Oldboy és a többi véres bosszúdráma után most egy könnyedebb műfajjal próbálkozott, a romantikus akcióvígjátékkal. A szirupos szerelmi jelenetek mellé mátrixosan belassított lövöldözést rakott be, amiben a főszereplő az ujjaiból kilőtt fotonsugarakkal darálja le az ápolókat, amíg le nem merül benne az elem. Az éles váltás ellenére a Chan-wook Park-rajongók 7,2 pontot szavaztak meg a Cyborg vagyoknak az IMDb-n. A film eddig öt díjat zsebelt be, többek között a berlini, a montreali és a katalóniai fesztiválon. Érdekesség, hogy a kiborglány (Su-jeong Lim) 39 kilóra fogyott le a szerep kedvéért, a főszereplő fiút (Rain) a Cyborg vagyok után hívták meg Wachowskiék a Speed Racerbe.

Indiana Jones és a kristálykoponya királysága

Cannes-ban már vasárnap bemutatták, nálunk a világpremierrel egy időben vetítik kedvenc régészprofesszorunk negyedik filmjét, amiben a fiával (Shia LaBeouf) és régi szerelmével (Karen Allen) lopja vissza a kristálykoponyát az oroszoktól. A közönség fanyalgott ugyan a cannes-i díszbemutatón, de a Rottentomatoeson a hét eleje óta 80 százalékon áll a film, az IMDb-n pedig 8,8 ponton. "A Végzet temploma és Az utolsó kereszteslovag között ingadozik a színvonala" - írja a New York Post munkatársa, a Hollywood Reporter szerint viszont a film "megfullad a sok kaszkadőrtől és CGI-től, ráadásul a karakterek is ostobák". Kritikusunk szerint "az új Indiana Jones nem lett kínos, és ha a szerzők mernek önironikusak lenni a májfoltos szívtipróval, elérhette volna a széria legjobbjainak színvonalát". A film 125 millió dollárból készült, és még a legpesszimistább jóslatok is úgy szólnak, hogy ezt már az első hétvégén visszahozza.