Már úton van az Oldboy-remake

2012.11.07. 12:42
Alig egy év múlva, 2013 októberében akarják bemutatni az eredeti dél-koreai kultfilm amerikai változatát. A Spike Lee rendezte remake teljesen az eredeti történetét veszi át, miközben olyan sztárokat vonultat fel, mint Josh Brolin és Samuel L. Jackson

Tíz évvel az eredeti film bemutatója után újra átélhetjük az Oldboy című bosszútörténetet, írja a The Los Angeles Times. Az eredetileg Dél-Koreában forgatott kultfilmet A belső ügyek rendezője, Spike Lee adaptálja széles vászonra az amerikai ízlésnek megfelelően, melynek már ki is tűzték a bemutatóját 2013. október 11-re. A Louisiana államban forgó, Josh Brolint és Samuel L. Jacksont is felvonultató film abból a szempontból rossz időpontban jön ki, hogy épp akkor fogják bemutatni a Star Wars III. rész – A Sithek bosszúja 3D-s változatát – Lee azonban aligha törődik a konkurenssel. A rendező ugyanis az új Oldboyt elsősorban filmfesztiválokon akarja szerepeltetni – annak idején az eredeti is ennek köszönhetően került rivaldafénybe –, márpedig a jövő évi Torontói és Velencei Nemzetközi Filmfesztiválok épp a bemutató időpontjának környékén zajlanak majd.

A történetben – mely szinte szó szerint megegyezik a 2003-as filmmel és az alapanyagul szolgáló mangával – a főszerepet alakító Josh Brolin (Grindhouse: Terrorbolygó, A félszemű, Men in Black – Sötét zsaruk 3) karakterét elsőre érthetetlen okokból elrabolják és éveken át fogságban tartják, mígnem hasonlóan rejtélyes körülmények között egyszerűen elengedik. Az értelmetlen cselekedet hatására a főszereplő bosszúálló üzemmódba kapcsol, és elindul, hogy egykori fogvatartóit levadássza.

Chan-wook Park eredeti, Oldboy című munkája annak idején még a nyugati kritikusokat is meggyőzte, olyannyira, hogy a 2004-es Cannes-i Filmfesztiválon a rendező meg is nyerte a Zsűri Nagydíját. Spike Lee is hasonló babérokra törhet, ezt jelzi az a szándéka, hogy a tervek szerint az új film még sötétebb hangulatú lesz, mint Park változata.