Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Fliegauf szerelmes filmjét meghívták Cannes-ba

2008.04.02. 12:46
Fliegauf Benedek másfél millió eurós szerelmes filmjének terve meghívást kapott a cannes-i filmfesztivál fiatal tehetségeit segítő műhelybe. Az Atelier-be bekerülő filmtervek 60 százaléka elkészül.

A cannes-i filmfesztivál keretei között megrendezésre kerülő negyedik Atelier (Műhely) 15 kiemelt filmterve közé bekerült a Dealert és a Tejútat jegyző Fliegauf Benedek szerelmes filmje is. Fliegauf egy nagy költségvetésű szerelmes fantasyfilmmel, a Wombbal megy Cannes-ba. A Womb eredetileg regénynek készült, és a rendező csak később döntött úgy, hogy filmet készít belőle, amihez az előzetes számolások szerint másfél millió euróra van szükség. E filmterv kapcsán merült fel, hogy a főszerepet a 28 nappal később és a Napfény színésze, Cillian Murphy alakítaná.

1998-ban hozták létre a cannes-i filmfesztiválon a főiskolások filmjeit bemutató Cinefondation szekciót Martin Scorsese vezetésével, ahol azóta Mundruczó Kornél (Kis apokrif 2.) és Kocsis Ágnes (Vírus) munkáit is levetítették, mondta Vezér Éva, a Filmunió vezetője. A népszerű kezdeményezést folytatva 2000-ben megalakították a Cinefondation Residence du Festival nevű programot, amely során többhónapos párizsi kurzust biztosítanak fiatal filmeseknek, akik az első játékfilmjüket készítik elő. Végül 2005-ben hozták létre az Atelier-t (Műhely), ahova 12-15 fiatal, de legalább egy filmmel rendelkező rendezőt hívnak meg. A filmtervek hatvan százaléka elkészül, bemutatásra kerül.

Az idei névsor:
Ben Hackworth (Ausztrália): Cure For Serpents
Lou Ye (Kína): Bitch
Ruben Mendoza (Kolumbia): The Stoplight Society
Ilmar Raag (Észtország): One More Croissant
Braden King (USA): Here
Isaac Chung (USA): Lucky Life by Lee
Léa Fehner (Franciaország): Qu’un seul tienne, et les autres suivront
Fliegauf Benedek: Womb
Nadav Lapid (Izrael): The Policeman
Razvan Radulescu & Melissa De Raaf (Románia): First of all, Felicia
Oleg Novkovic (Szerbia): White, White World
Abdi Ismael Jama (Szomália): Queleh
Arvin Chen: (Tajvan/USA): First page Taipei
Juan Pittaluga (Uruguay): Punta del Este
Phan Dang Di (Vietnám): Bi, don’t be afraid

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?