Árpád
-2 °C
4 °C

Fliegaufot az Akropolisznál díjazták

2004.09.27. 11:42
"Először vagyok Athénban, és egyből az Akropolisz mellett egy fődíjat vehettem át. Tök jó!" - mesélte az Indexnek telefonon hétfő délelőtt Fliegauf Benedek rendező a görög fővárosból. A Dealer című film szeptember 26-án, vasárnap este az Opening Nights filmfesztiválon nyerte el az Arany Athéné fődíjat. A film tizenhárom nemzetközi elismerést kapott eddig, a rendező az októberi magyar debütálásától mégis gyenge eredményt vár.
"Nagyon örülök neki, bármennyire meglepő" - mondta Fliegauf az egy napja átvett fődíjról, amit az Európai Unió újonnan csatlakozott országait képviselő fiatalokból álló zsűri ítélt a Dealernek Athénban, a 10. alkalommal megrendezett Opening Nightson.

Fotó - Gőzsy Kati / filmhu
Fliegauf Benedek
Az Index felvetésére, hogy bár ez Görögország egyik legrangosabbik nemzetközi mustrája, mégsem A kategóriás, Fliegauf azt válaszolta: "Tizenhárom nemzetközi fesztiváldíjnál tart a Dealer, ebből hatot A kategóriás fesztiválon nyert." (Öttel "Már folynak a külföldi forgalmazókkal a tárgyalások - árulta el a kábítószer-kereskedő egy napját bemutató 160 perces film mozis szerepléseiről a rendező. - Tegnap például megkeresett egy görög forgalmazó."

Fliegauf befejezésként hozzátette, hogy itthon kisebb sikereket vár: "A Dealer október 21-én kerül a magyar mozikba. Nehéz film, nem gondolom, hogy közönségsiker lesz. Már húszezer nézőnek is örülnék."

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?