Fliegaufot az Akropolisznál díjazták

2004.09.27. 11:42
"Először vagyok Athénban, és egyből az Akropolisz mellett egy fődíjat vehettem át. Tök jó!" - mesélte az Indexnek telefonon hétfő délelőtt Fliegauf Benedek rendező a görög fővárosból. A Dealer című film szeptember 26-án, vasárnap este az Opening Nights filmfesztiválon nyerte el az Arany Athéné fődíjat. A film tizenhárom nemzetközi elismerést kapott eddig, a rendező az októberi magyar debütálásától mégis gyenge eredményt vár.
"Nagyon örülök neki, bármennyire meglepő" - mondta Fliegauf az egy napja átvett fődíjról, amit az Európai Unió újonnan csatlakozott országait képviselő fiatalokból álló zsűri ítélt a Dealernek Athénban, a 10. alkalommal megrendezett Opening Nightson.

Fotó - Gőzsy Kati / filmhu
Fliegauf Benedek
Az Index felvetésére, hogy bár ez Görögország egyik legrangosabbik nemzetközi mustrája, mégsem A kategóriás, Fliegauf azt válaszolta: "Tizenhárom nemzetközi fesztiváldíjnál tart a Dealer, ebből hatot A kategóriás fesztiválon nyert." (Öttel "Már folynak a külföldi forgalmazókkal a tárgyalások - árulta el a kábítószer-kereskedő egy napját bemutató 160 perces film mozis szerepléseiről a rendező. - Tegnap például megkeresett egy görög forgalmazó."

Fliegauf befejezésként hozzátette, hogy itthon kisebb sikereket vár: "A Dealer október 21-én kerül a magyar mozikba. Nehéz film, nem gondolom, hogy közönségsiker lesz. Már húszezer nézőnek is örülnék."