Anna Frank 3D-ben éled újjá

2006.08.14. 10:38
A digitális technikának köszönhetően az elsőfilmes olasz rendező, Dario Picciau Dear Anne (Kedves Anna) című 3D-s animációfilmjében megelevenedik Anna Frank.

"Mivel nincs már Anna Frank és megváltozott az az Amszterdam is, ahol a 40-es években bujkált, ezért az új digitális technikákkal rekonstruáltuk az embereket, a szobát, ahol a kislány rejtőzött, mindent, ami akkor látható volt a városban" - mondta a rendező, Dario Picciau a 2007. tavaszán bemutatásra kerülő 3D-s animációfilmről.

A tízmillió euróba kerülő produkcióban azt a technikát alkalmazták, amit a két évvel korábban készült Polar Expresszben: érzékelőkkel leképezték és számítógépben eltárolták a szerepekhez megváltoztatott színészek arcát, testét, mozdulatait.


A film nem egyszerűen Anna Frank naplójának filmes feldolgozása: egy leukémiás amerikai kislány kapja ajándékba Anna Frank naplóját és egy fantáziautazás során találkozik a két lány. A film ott ér véget, amikor a nácik betörnek Frankék rejtekhelyére.

A zsidó származású német lány családjával Németországból Hollandiába menekült, amíg fel nem fedezték őket a nácik. Annát és nővérét a bergen-belseni haláltáborba szállították, ahol később meghaltak. A kislány tizenhárom éves korától írta a naplót, amit később a Vöröskereszt juttatott el édesapjának, Otto Franknak, aki 1947-ben kiadta azt.