Márk
13 °C
28 °C

Kállai és Garas füvezik

2006.11.22. 12:56
Sándor Pálnak nagyon tetszett, ahogy a veterán kettős beszívott az utcán. Noé bárkája.

Több, mint fél évszázada vannak a pályán, mégis most először szerepelnek együtt a filmben. A nyolcvanegy éves Kállai Ferenc és a hetvenkét éves Garas Dezső a Noé bárkája címu filmben furcsa párt alkotnak.

Sándor Pálnak legjobban a füvezés tetszik

Stock Ede (Garas Dezső) unokáját egyedül nevelő nagypapa, aki egy hirtelen ötlettől vezérelve benevez az egyik tévécsatorna vetélkedőjébe, amiben az ország legjobb nagypapáját keresik. Környezete azonnal felbolydul, szomszédai mind segítenek a felkészülésben. Öreg barátja, Tálas Aurél (Kállai Ferenc) azonban mintha nem örülne, hogy Ede újabban ennyit ugrál, és izgalomba hoz mindenkit.


Kállai és Garas
Nézze meg képeinket!

A két színészóriás vagy húsz napig forgatta számtalan közös jelenetét a filmben, bejárták a fél várost. Kállai többnyire pizsamára húzott kabátban járt. A forgalmazó állítása szerint hihetetlen kalandokban volt részük. Sándor Pál, a film rendezője a film egyik legjobb jelenetének mégis azt találta, mikor a két öreg a nyílt utcán szív el egy füves cigarettát. Azt mondja, nem volt könnyű rávenni őket.

Csodálatos utazás

"Lehet, hogy azt hitték, igazi füves cigarettát adunk nekik a tökéletes hatás kedvéért" - mesélte a rendező. "Tökéletesen eljátsszák a hatást, annak ellenére, hogy közelében sem jártak a valódi kábítószereknek soha. Parádés lett a jelenet, a film legjobbja. Csodálatos, ahogy két öregember elszáll a pesti éjszakában."

Garas nem tudja, hogy került hozzá, Kállai nem szívta le

"Az éjszakai utcán sétálunk ketten Kállaival, amikor nem is emlékszem hogyan, de előkerül a cigi" - emlékezett Garas. "Mulatságos jelenet, de nem ez a legfontosabb momentum a filmben."

Igazán nehéz dolga Kállai Ferencnek volt, aki harminc éve nem dohányzik. "Nehéz jelenet volt, mert késő este vettük fel, hideg is volt már" - emlékezett Kállai. "Fiatal koromban dohányoztam, de harminc éve letettem. Szerencsére most sem kellett igazán rágyújtanom, Garas adta a számba a cigit, én meg nem szívtam le. A hatást meg eljátszottuk, hisz' az a színész dolga."