Magyarországon forgatják a Marvin Gaye-filmet

2006.02.10. 10:01
Játékfilmet forgatnak a saját apja által, 1984-ben meggyilkolt soulénekes utolsó éveiről. A tervek szerint a mozi részben Magyarországon készülne.
A Sexual Healing munkacímet viselő mozit független producerek készítik, a filmet a Hollywood Reporter szerint itthon és Németországban forgatják. Az eddig kevéssé ismert író-rendező Lauren Goodman szerint Marvin Gaye nemcsak "generációjának hangja, hanem egyenesen a szívverése" volt.

#alt#
Marvin Gaye
A rendező úgy véli az énekest soha nem ismerték el igazán, ezért szeretne filmet készíteni róla.

"Marvinnak voltak hibái, gyarlóságai, ám ha mikrofont ragadott, isteni kegyelemben részesítette hallgatóságát" - indokolta a döntését.

Felügyelőből soulénekes

A főszerepet az RTL-en Law and Order címen futó Esküdt ellenségek-sorozat Ed Green felügyelője, Jesse L. Martin alakítja. Martin régóta szerette volna eljátszani Gayt.

Az alkotással folytatódhat az olyan, közelmúltban készült sikeres zenészfilmek sora, mint a Ray Charles életét feldolgozó Ray, és a Johnny Cashről készült A nyughatatlan.

#alt#
Jesse L. Martin
Gaye drogproblémái és a Motown kiadóval folytatott csatározásai miatt költözött az Egyesült Államokból Európába. Az áttelepülés jót tett neki: elkészíthette nagy visszatérő albumát, a Midnight Love-ot. Ezen a korongon szerepel legnagyobb sikere, a Sexual Healing is.

Ezek után visszaköltözött a szüleihez, ahol közvetlenül a negyvenötödik születésnapja előtt, 1984-ben id. Marvin egy vita hevében lelőtte.