Mel Gibson máris forgat a pápáról

2005.04.13. 11:44
Az egykori hollywoodi szívtipró tovább rendez. A hírek szerint új témát talált magának: Jézus kínszenvedései után Jézus földi helytartója, II. János Pál életútját viszi filmre.
Az Ananova a The New York Postot idézve adja hírül, hogy az elmúlt év egyik legnagyobb kasszasikerét, A Passiót megrendező színész a néhai II. János Pál pápa élettörténetét akarja megfilmesíteni. A Post cikke szerint a Gibson már fel is vette a film végét: április 8-án egy forgatócsoportot küldött Rómába, hogy vegyék fel a pápa temetését.

A Passió
A Passió
Jelenet a filmből

Egy másik forrás, az MSNBC híre szerint a forgatáson Gibson nem volt jelen; a római katolikus színész-rendező nem vett részt személyesen a múlt heti temetésen.

"Remélte, hogy ellátogathat Rómába és tiszteleghet a halott emléke előtt, de végül nem sikerült megszervezni - közölte Gibson egyik munkatársa. "Egy akkora sztár, mint Mel Gibson, nem vegyülhet el észrevétlenül a sorban álló tömegben - csak botrányt okozott volna, ha rávetik magukat a rajongók. Az sem lett volna helyes, ha kiemelték volna a várakozók közül és előre viszik, mint valami diplomatát."

Újabb kasszasiker?

A néhai pápa állítólag dícsérte Gibson filmjét, a 2003-ban készített Passiót és kijelentette: "Így volt, ahogy a film bemutatja", bár később a Vatikán tagadta, hogy II. János Pál valaha is nyilatkozott volna a filmmel kapcsolatban.

Az Amerikában éppen Hamvazószerdán bemutatott mozi tavaly megdöntötte a Gyűrűk Ura rekordját, amikor öt nap alatt több mint 123 millió dollár bevételt hozott készítőinek. Valószínű, hogy a világszerte népszerű lengyel pápa, Karol Wojtyla életét bemutató hollywoodi produkcióra is rengetegen váltanának jegyet.