Árpád
-2 °C
4 °C

Szélhámos csábít a Csak szex után

2007.05.15. 10:41
Amerikaiak is érdeklődnek Goda Kriszta után, aki harmadik magyar filmjére is leszerződött. Thriller lesz, a címe: Kaméleon.

Valóban leszerződtem a harmadik nagyjátékfilmre, bár még korai volt, hogy megírta a hírt a Cineuropa, mondta a Csak szex és más semmi és a Szabadság, szerelem rendezőnője, Goda Kriszta. "A forgatókönyv ugyanis még nem teljesen végleges, csak az első draftnál tart".

A Kaméleon című magyar thrillerről első körben annyit árult el a rendező, hogy november, decemberben kezdenek forgatni, a film gyártója a Megafilm, producere Kálomista Gábor. De visszatértünk a film történetére, hisz azt is Goda jegyzi Divinyi Rékával: a főhős egy szélhámos. "De több megtörtént esetetet is tanulmányoztunk hozzá, egyet, ami jobban megihletett, interneten kaptunk" - mondta. És hogy ezekért fizettek díjat? "Ezektől a történetektől teljesen elrugaszkodtunk - válaszolta. - Ilyenkor még sok változtatás van az első és az utolsó draft között."

A jelenlegi történet szerint a kényszeres hazudozó egy irodában takarít, szabadidejében pedig ártatlan nőket csábít el és foszt ki, mígnem beleszeret egy táncosnőbe. "Gyakorlatilag ez a sztori most, de, mint mondtam, még sok átalakuláson megy át a könyv. Ahogy a Csak szex főszereplője is újságíró volt, de a Bridget Jones-film miatt inkább színházi dramaturgra váltottunk."

Index: A Harsányi Gábor, Tordai Teri párossal készült Jó estét nyár, jó estét szerelem című sorozatot láttad?
Goda: Igen, elég régen.
Index: Hasonlít erre a történet. Ott is egy szélhámos van, aki beleszeret egyik áldozatába és lány elkapja.
Goda: De a filmben megöli azt a lányt.
Index: Komolyan? De kár. Én csak egy epizódot láttam, az pont ez a sztori volt.
Goda: Bocs, hogy elmondtam a végét. Szóval nagyon szerettem azt a filmet, bár nagyon régen láttam, de nem vettük alapul. Kismillió pszichopatáról szóló történet van.
Index: És más pszichopatáról szóló film nem volt ihletésben?
Goda: Más film sem volt ihletésben.

Aztán a finanszírozásra tértünk: az, hogy az elmúlt évek két legnézettebb játékfilmjét készítette, a magyar támogatási rendszerben még nem számít garanciának, de egy amerikai produkciós cégtől kapott egy felkérést. Velük a cannes-i filmfesztiválon tárgyal. "A Megafilmnek is lesz a fesztiválon egy standja, ahol a Csak Szex és más semmi is szerepel majd és a Szabadság, szerelemnek is lesz két vetítése a fesztivál piac részén" - mondta a május 19-én kezdődő fesztiválos jelenlétéről.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?