Szélhámos csábít a Csak szex után

2007.05.15. 10:41
Amerikaiak is érdeklődnek Goda Kriszta után, aki harmadik magyar filmjére is leszerződött. Thriller lesz, a címe: Kaméleon.

Valóban leszerződtem a harmadik nagyjátékfilmre, bár még korai volt, hogy megírta a hírt a Cineuropa, mondta a Csak szex és más semmi és a Szabadság, szerelem rendezőnője, Goda Kriszta. "A forgatókönyv ugyanis még nem teljesen végleges, csak az első draftnál tart".

A Kaméleon című magyar thrillerről első körben annyit árult el a rendező, hogy november, decemberben kezdenek forgatni, a film gyártója a Megafilm, producere Kálomista Gábor. De visszatértünk a film történetére, hisz azt is Goda jegyzi Divinyi Rékával: a főhős egy szélhámos. "De több megtörtént esetetet is tanulmányoztunk hozzá, egyet, ami jobban megihletett, interneten kaptunk" - mondta. És hogy ezekért fizettek díjat? "Ezektől a történetektől teljesen elrugaszkodtunk - válaszolta. - Ilyenkor még sok változtatás van az első és az utolsó draft között."

A jelenlegi történet szerint a kényszeres hazudozó egy irodában takarít, szabadidejében pedig ártatlan nőket csábít el és foszt ki, mígnem beleszeret egy táncosnőbe. "Gyakorlatilag ez a sztori most, de, mint mondtam, még sok átalakuláson megy át a könyv. Ahogy a Csak szex főszereplője is újságíró volt, de a Bridget Jones-film miatt inkább színházi dramaturgra váltottunk."

Index: A Harsányi Gábor, Tordai Teri párossal készült Jó estét nyár, jó estét szerelem című sorozatot láttad?
Goda: Igen, elég régen.
Index: Hasonlít erre a történet. Ott is egy szélhámos van, aki beleszeret egyik áldozatába és lány elkapja.
Goda: De a filmben megöli azt a lányt.
Index: Komolyan? De kár. Én csak egy epizódot láttam, az pont ez a sztori volt.
Goda: Bocs, hogy elmondtam a végét. Szóval nagyon szerettem azt a filmet, bár nagyon régen láttam, de nem vettük alapul. Kismillió pszichopatáról szóló történet van.
Index: És más pszichopatáról szóló film nem volt ihletésben?
Goda: Más film sem volt ihletésben.

Aztán a finanszírozásra tértünk: az, hogy az elmúlt évek két legnézettebb játékfilmjét készítette, a magyar támogatási rendszerben még nem számít garanciának, de egy amerikai produkciós cégtől kapott egy felkérést. Velük a cannes-i filmfesztiválon tárgyal. "A Megafilmnek is lesz a fesztiválon egy standja, ahol a Csak Szex és más semmi is szerepel majd és a Szabadság, szerelemnek is lesz két vetítése a fesztivál piac részén" - mondta a május 19-én kezdődő fesztiválos jelenlétéről.