Gryllus Dorka sikítva szinkronizál

2006.05.09. 15:32
Gryllus Dorka Berlinben él és dolgozik, de hétvégén hazalátogatott, hogy önmagát szinkronizálja A harag napja című középkori thrillerben, ami Fóton forgott 2005 februárjában. Christopher Lamberttel a főszerepben.
"Dorka hangjával kiegészülve elkészült minden idők legnagyobb magyar részvételű angol-magyar-spanyol koprodukciójának verziója, melyet júniustól játszanak a mozik" - adta hírül a forgalmazó Best Hollywood.


Klikk a képre!
Gryllus Christopher Lambert felügyelőtársának feléségét alakítja, akit foglyul ejtenek. A színésznőt a középkornak megfelelő módon az inkvizíció brutálisan megkínozza tüzes vassal, majd kerékbe is törik. Gryllus másodszorra adta elő a sírást és a sikoltozást.

"Szinkronizálni persze már gyorsabban megy, mint leforgatni egy jelenetet - mondta. - A forgatáson egy teljes napon át feküdtem kikötözve, de nem bántam, mert kínzóm a nagyszerű angol színész James Faulkner volt. Hihetetlen humorú ember, így a kínzások szünetében nagyon jól szórakoztunk."

A film elsőfilmes, mexikói születésű rendezője Adrian Rudomin eddig operatőrként dolgozott, de ezúttal a forgatókönyv is az ő munkája volt. Az operatőr a reklámfilmes Lajos Tamás. A nemzetközi szereplőgárdában Lambert és Gryllus mellett Bicskey Lukács és Oroszlán Szonja is nagyobb szerepet kapott.