Botrányhős lesz Tom Hanks

2005.07.24. 15:23
Botrányos életű texasi politikust alakít következő filmjében Tom Hanks, a Forrest Gump és az Apollo 13 Oscar-díjas hollywoodi sztárja.
Tom Hanks
A Universal Pictures producereivel aláírt szerződés értelmében a Charlie Wilson's War főszerepében egy kalandos életű, sokszor az ital és a nők hatása alá került képviselőt alakít Tom Hanks.

A George Crile életrajzi regénye alapján elkészült forgatókönyv főhőse valóságos személy, Charlie Wilson alkoholizmusa és nőügyei gyakran adtak témát az amerikai sajtónak. A 80-as években csaknem véget vetett politikai pályafutásának, hogy Las Vegasban egy jacuzziban két, alaposan bekokainozott luxus prostituált társaságában találták.

Charlie Wilson azonban átvészelte a botrányt, és ezután az amerikai képviselőházban a Központi Hírszerző Ügynökség, a CIA legfőbb támaszává vált az afgán ellenállás támogatására és titkos felfegyverzésére irányuló tervek megvalósításában. Nagy szerepet játszott a szovjetek afgán vereségében is, ugyanis titokban fegyvert juttatott a mudzsahideknek.

A Charlie Wilson háborújának felvételeire azonban leghamarabb csak jövő tavasszal kerülhet sor, ugyanis jelenleg Tom Hanks a Da Vinci kód párizsi forgatásán vesz részt.