Téves riasztás a Lambert-film világpremierje

2006.06.08. 13:19
Bár Dénes Tamás konferálása teljesen lefoglalta a Harag napja világpremierjére irányuló figyelmünket, azért az napvilágott látott, hogy a Christopher Lambert főszereplésével, 12 millió dollárból készült film csak Magyarországon kerül moziba.
Az IMDb moziadatbázisban egyedüli mozipremierként jelölik a magyar június 8-ai bemutatót, így ez esetben nagyzásnak tűnik világpremierről beszélni. Az angol-magyar-spanyol kosztümös akcióthrillert tehát csak a magyar koprodukciós fél mutatja be mozikban.

A film Amerikában minden előzetes moziforgalmazás nélkül egyből dvd-n jelenik meg június 27-én, de már ott is elő lehet rendelni 21 dollárért . Az IMDb szerint a finnek már március 29 óta megrendelhetik, és Dániában is már kiadták a spanyol inkvizíciós mozi korongos változatát.

Talán nem véletlen, hogy az elsőfilmes rendező, Adrian Rudomin művét külföldön nem vették komolyan, hiszen a szereplők közötti nagy neveket itthon is eléggé körülírták a sajtóanyagban: "Lambert mellett olyan színészek is szerepet kaptak benne, mint Emma Thompson anyukája, Phyllida Law vagy James Faulkner, a Bridget Jones kalandjaiból ismert Geoffrey bácsi".