Szia, veled jött Hellboy?

2009.02.02. 11:07
Az 58 éves színész, akivel véletlenül egyszerre érkeztünk a Toldi moziban rendezett buliba, 2007-ben a Hellboy 2-t forgatta Magyarországon, és most Nicolas Cage-dzsel játszik itt egy középkori boszorkányos filmben, a Season of the Witch-ben.

A bulizók és a szemléről átszivárgott filmesek közül Perlman nem is a magasságával tűnt ki, hisz mint kiderült, alig van 180 centi fölött, hanem széles vállával és arcával. Ezekkel az adottságokkal élőben, smink nélkül is olyan, mint egy szelíd Minótaurosz, aki most lépett ki a mesekönyvből. Csak a hellboyos szarvak hiányoztak. A bulin természetesen mindenki róla beszélt, bár néhányan csak az Elveszett gyerekek városából ismerték fel, és volt, aki B-kategóriás színésznek nézte.

Fotó - Gőzsy Kati

Mi azért az új filmjéről kérdeztük, amiért épp annyival kap kevesebbet, mint amennyivel kisebb volt az érdeklődés, mintha Nicolas Cage is eljött volna, hisz állítólag ő is beígérte, hogy benéz az egyik stábtagnak rendezett bulira. A Season of the Witch információink szerint ugyanúgy hetvenmillió dollárból forog, mint a Hellboy 2: ebből tizenegy millió Nicolas Cage fizetése, Ron Perlman csak félmilliót kap.

"Ausztriából jöttünk át ide, ott az Alpokban forgattunk 600 méteres magasságban, hihetetlen gyönyörű az a táj, azt nagyon élveztem - magyarázta nekünk később, miután a mozi előtt a hóesésben bemutatkoztunk neki, bár fehérborral hiába kínálgattunk.

"Magyarországon már jártam - folytatta. - Most Dobogókőn is forgattunk, ami szintén különleges hely, de elsősorban a stúdióban töltjük az időt, Fóton. Itt egy csomó díszletet felépítettek, de ez lehetne bárhol, akár Kaliforniában is. Olyan különleges helyszínek, mint Ausztriában, nem voltak." Az amerikai stáb annak ellenére választotta a régi fóti stúdiókat, hogy pont az ehhez hasonló nagyköltségvetésű hollywoodi filmekhez épült meg a Korda stúdió, ami 2007-ben a Hellboynak nyitotta meg kapuit. A színész társaságához tartozó magyarok a forgatásról még elmondták, hogy most egy kis szünetet tart éppen a stáb, aztán az utolsó hét következik.

A filmben az IMDB sáblistája szerint a magyarok a tipikus bérmunkafeladatokat kapják: kaszkadőr csak egy van, de maszkosok, díszletesek, kellékesek és világosítók többen is dolgoznak benne. Sőt, bekerült egy magyar kutya is. Magyar színészről nem tudunk, de játszik benne Ulrich Tomsen, Szász János Ópiumának elmebeteg elmeorvosa.

Nicolas Cage az Alpokban forrás: firstshowing.net

A természetfeletti thrillerben Cage és Perlmann két lovagot alakít, akiknek egy kolostorba kell leszállítaniuk egy boszorkánygyanús lányt valamikor a 14. században egy elvarázsolt tájon keresztül. A nőről a papok aztán megállapítják, hogy a pestisjárvány okozója lehet. A filmet Dominic Sena rendezi, aki a Tolvajtempóban már dolgozott együtt Nicolas Cage-dzsel, és a Kardhal fűződik még a nevéhez. Az ausztriai forgatásról itt látható egy kép a hegyekben lovagló Cage-ről.