'Szereted Hitlert? És a tavaszt?'

2005.09.22. 11:26
"Szereted Hitlert, és a tavaszt? Ha mindkettőt, akkor klikkelj!" - olvasható az Aint't It Cool oldalán A producerek előzeteséről beszámoló írás felvezetésében. Hollywoodban ismét remake forgott egy korábbi sikerfilmből, a Mel Brooks rendezte 1968-as eredetiből.
A producerek a Brodwayn sikercsinálással kísérletező pénzembereket parodizáló musicalfilm egyszer már kaszált a hatvanas évek végén, most ismét kipróbálják a sikerreceptet, írja a filmhu.

#alt# A történet szerint, amint az a film előzetésében is látható, Max Bialystock producer és könyvelője, Leo Bloom szeretnének gyorsan meggazdagodni a világ legrosszabb musicaljének, a Hitler tavaszának (Springtime for Hitler) színpadra állításából.

A recept, hogy pénzt szereznek egy tuti bukásra, amitől senki sem várja, hogy visszahozzon valamit, és a producereké a teljes haszon.

Uma Thurman terpeszt

Az 1968-as változatban Broadway-cápáját Zero Mostel, partnerét Gene Wilder alakította. A mostani változatban a televíziózásban ismert Nathan Lane alakítja a pénzéhes producert, aki idős hölgyek romantikus vágyait kénytelen kielégíteni, hogy megvalósíthassa saját álmát, és Matthew Broderick (Az 54. hadtest, A stepfordi feleségek) a kissé visszahúzódó könyvelőt. A filmben látható lesz még Will Ferrell és széttárt lábakkal Uma Thurman is.

A producerek producere 2005-ben Mel Brooks, aki az eredeti változat rendezője, forgatókönyvírója és részben zeneszerzője is volt egyben, a rendező Susan Stroman. A film premierje várhatóan idén december 26-án lesz.