Az idei megafilmek

2005.01.19. 20:45
Hollywood ebben az évben is készen áll, hogy nagyszabású szuperprodukciókkal csalogassa be a nézőket a moziba. A nagyágyúk valószínűleg a Csillagok háborúja, a Világok harca és a King Kong lesznek.

A Sithek bosszúja
A Sithek bosszúja

A Csillagok háborúja harmadik epizódjával, A Sithek bosszújával George Lucas befejezi a hosszúra nyúlt történetet. A film részleteiről azonban nem sok minden szivárgott ki a hírzárlat miatt, amit egészen a májusi világpremierig rendeltek el.

Steven Spielberg ugyancsak nem beszél a Világok harcáról, amely H.G.Wells 1898-ban írt könyve nyomán készült. A történetről, melyet Orson Welles 1938-ban rádiós változatban is elkészített, annyit lehet tudni, hogy a földönkívüliek megszállják bolygónkat. Spielberg olyan sztárokkal dolgozik, mint Tom Cruise, Tim Robbins, Miranda Otto és a kis Dakota Fanning. Várhatóan a legnagyobb meglepetéseket a különleges effektusok fogják okozni, bár az eredeti műnek korántsem ez a lényege.

Peter Jackson a nagysikerű Gyűrűk Ura trilógia után King Kong történetét dolgozza fel Naomi Watts főszereplésével, aki a tavaly 97 éves korában elhunyt Faye Wray és Jessica Lange nyomdokaiba lépve lesz a gorilla kedvese. A legendát először 1933-ban vitték filmre, Merian C.Cooper rendezésében, majd 1976-ban John Guillermin újította fel.

"Ami engem a King Kongban leginkább érdekel, az, hogy a mítoszt megpróbáljam úgy kezelni, mintha valóságról lenne szó" - nyilatkozta a rendező a spanyol El País című lapnak. A 20 millió dolláros költségvetésű film másik két főszereplője Adrien Brody és Jack Black. A majmot valószínűleg a rendező saját cége, a Weta alkotja meg.

Brody főszereplője lesz A kényszerzubbonynak is, amelyben A zongorista Oscar-díjas alakítóját elmegyógyintézetbe zárják. A színész az Öböl-háború veteránját személyesíti meg, akit gyilkossággal vádolnak.

Elkészül az idén néhány sikerfilm folytatása, például a Zorro legendája, újra Antonio Banderasszal és Catherine Zeta-Jones-szal, és lesz új Batman is, Christian Bale-lel. A hírek szerint az utóbbira megnyerték Michael Caine-t, Liam Neesont, Morgan Freemant és Gary Oldmant is.