Téli Olimpiát a Hoth bolygóra!

2006.03.11. 16:05
Már 1500-an aláírták Shane Igoe amerikai író on-line petícióját, amiben azt indítványozza, hogy a 2014-es Téli Olimpiai Játékokat a Star Wars V. - A Birodalom visszavágból ismert Hoth bolygón tartsák.
A Lucasart képviselői által "viccesnek" nevezett Hoth2014-oldal fő célja, hogy az amerikai sportrajongók és a Star Wars-fanatikusok újra felkeltsék az érdeklődést a téli sportok iránt.

#alt#
Luke Skywalker a Hoth bolygón
A szájt többek között egy petíciót is tartalmaz, amit másfélezren írtak alá, annak ellenére, hogy már 2005 nyarán meghirdették a XXII. Téli Olimpia helyszínéül szolgálható városokat.

"A Hoth naprendszer hatodik bolygója kíváló klimatikus viszonyokkal rendelkezik, a hőmérséklet állandóan a fagypont alatt van, rengeteg a jég és a hó" - indokolja Igoe, a magát a "hetvenes évek gyermekének" tekintő szabadúszó a kezdeményezést.

A nézettségi adatok szerint az idei Téli Olimpiát az Államokban 37 százalékkal kevesebben nézték, mint négy évvel ezelőtt. Az amerikaiak kétharmada időnként a sportközvetítésekre kapcsolt, de az olimpiánál rendre többen nézték a most futó valóságshowkat és a sikeres tévésorozatokat.

"Ez technikailag nem lehetséges - reagált a petícióra Robert Livingstone az olimpia hivatalos oldalának, a GamesBids-nek a vezetője: Talán majd 2018-ban."