Megjelent az öreg Indy fotója

2007.06.22. 10:59
Steven Spielberg öreg Indiana Jonesról készített fotója szivárgott ki tegnap a múlt héten kezdődött forgatásról.

Július 18-án kezdődött az Indy 4 forgatása, írja az indianajones.com, de azt nem adták hírül, hogy pontosan hol zajlik. Viszont közzétették a 64 éves Harrison Fordról készült fotót. Ami még kiderült, hogy a munkálatok a hónap végén Connecticutban folytatódnak, ahol autósüldözést vesznek fel, és a Yale Egyetem kollégiumát is átalakítják, hogy hiteles legyen az 1957-es jelenetekhez, amikor a film játszódik, jelentette egy helyi tévécsatorna.


A város már a stáb érkezése előtt felbolydult, hosszú sorok kígyóztak egy helyi ügynökség előtt, ahol statisztákat keresnek. "Csak olyanokat vesznek fel, akik hajlandóak levágatni a hajukat, és tudnak focizni" - írja az IMDb-n az egyik statisztajelölt. Június elején már az Új-Mexikói forgatási helyszíneken is megkezdődtek a munkálatok, itt Deming városát alakították át a második világháború alatti Marokkóra. Egy helyi újság megírta, hogy a reptér kifutópályáját kékre festették, és most az amerikai légierő jelzése látható rajta, ahogy a környéken parkoló járműveken is.

A hivatalos színészlistát a forgatás kezdete előtt tíz nappal jelentették be, ekkor derült ki, hogy Sean Connery nem vállalta az apa szerepét, így Indy árva lett. 20-án pedig csatlakozott a stábhoz Bridget Jones apja, Jim Broadbent, aki 2001-ben az Iris - Szeretlek. Emlékszel? című filmért kapott Oscart. A brit színész Spielberg filmjében egyetemi professzort játszik a Yale-en. Továbbra is megerősítésre vár viszont, hogy visszatér-e Karen Ellen, az ifjabb Indy anyja.