A Sorstalanságot megvették az olaszok

2004.11.26. 16:41
"Megkötötték a Sorstalanság első külföldi forgalmazói szerződését" - tájékoztatta az Indexet Gréczy Zsolt, a Sorstalanság sajtófőnöke. "Izraeli szerződés viszont nincs" - tette hozzá, cáfolva Barbalics Péter producer egy hónapja tett nyilatkozatát, mely szerint egymillió eurós támogatásról írt alá szerződést.
Az olasz mozikba a legnagyobb olasz forgalmazó cég, a Medusa Film juttatja el Koltai Lajos Kertész Imre Nobel-díjas regényéből készült filmjét. A Sorstalanság rendezője nem idegen a Medusa Filmnél, az olasz cég forgalmazta Giuseppe Tornatore mindkét olyan alkotását, amit Koltai Lajos fényképezett: a Legenda az óceánjáró zongoristájárólt és a Malenát. Az utóbbiért Koltait Oscar-díjra jelölték.

"Koltai Lajosnak a világhírű olasz rendezővel kialakult baráti kapcsolata, és az, hogy a produkció zenéjét a szintén olasz, ugyancsak Oscar-jelölt Ennio Morricone komponálta, egyértelműen segítette, hogy egy ilyen jelentős olasz céggel köthessük meg az első, külföldre szóló forgalmazási szerződést" - mondta Hámori András, a Sorstalanság producere.

Az elmúlt években a Medusa Film forgalmazta többek között a Gerard Depardieu főszereplésével készült Vidocqot, a Gárdos Éva rendezésével, Nastassja Kinskivel és Scarlett Johanssonnal készült Amerikai Rapszódiát, és a Magyarországon Brad Pitt, Robert Redford párossal forgatott Kémjáték című filmeket.

További kapcsolatok

"Valamikor tárgyalt Barbalics Péter az izraeliekkel, de nincs új befektető, sem megálapodás" - mondta Gréczy Barbalics Péter producer Indexnek tett nyilatkozatára reagálva. Barbalics elmondása szerint az izraeli koprodukciós partnerrel két hónapja írt alá szerződést az izraeli állami televízió és filmalap Sorstalanságnak szánt egymillió eurós támogatásáról.

"A koprodukciós partnerek ugyanazok maradtak, akik voltak, és jelenleg Németországban, a tengerentúlon, és más országokban folytatunk forgalmazói tárgyalásokat" - tette hozzá Gréczy. A Sorstalanságot Magyarországon az InterCom forgalmazza. A film itthoni premierjét 2005 februárjára tervezik.