Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Napóleonos fantasyvel tér vissza Peter Jackson

2006.09.12. 11:52
Peter Jackson a King Kong viszonylagos sikere után visszatalált kedvelt műfajához, és újra nagyszabású fantasyt készít. A Gyűrűk ura rendezője egy amerikai írónő alternatív történelmi regényét feldolgozva forgatja filmjét, amiben sárkányok csapnak össze Napóleon seregeivel.

Peter Jacksont mostanában a sárkányok foglalkoztatják, mivel új filmjében a napóleoni háborúk egy alternatív változatát tárja elénk sárkányok és pilóták főszereplésével.

A filmet Naomi Novik 2004-es, Temeraire című fantasyregényéből készíti a King Kongot és a Gyűrűk urát is jegyző Jackson. A történet szerint a kínai uralkodó egy sárkánytojást küld ajándékba Napóleonnak, de a szállítmányt lefüleli egy brit hajóskapitány, Will Laurence, aki felneveli a sárkányt, és Termeraire-nek nevezi el.


"A Temeraire-ben egyszerre jelenik meg a két kedvenc műfajom: a fantasy és a történelmi eposz - lelkesedett Peter Jackson, majd hozzátette: Már alig várom, hogy lássam a napóleoni csatahajókat megküzdeni a sárkányok repülőrajával. Nekem az ilyen filmek jelentik a mozit."

"Ahogy olvastam ezeket a könyveket, rögtön életre keltek bennem a jelenetek. Csodálatosan megírt regények, nemcsak frissek, eredetiek és lendületesek, de tele vannak lenyűgöző karakterekkel is"- nyilatkozta a rendező. A Temeraire 2004-es kiadása után a kiadó egyébként rögtön folytatást követelt, ezért Novik jelenleg a negyedik részt írja.

A sárkányos írónő

Az amerikai írónő 1973-ban született New Yorkban. Először angol irodalmat tanult az egyetemen, később a Columbián programozásból szerzett diplomát, majd videójátékokat készített. Novik februárig nem nagyon hitt abban, hogy filmjét valóban megfilmesítik. Hiába látta, hogy Peter Jacksont nagyon érdekli a történet.

"Figyelmeztettek, hogy bármit mondanak is Hollywoodban, azt el kell osztani tízzel"- emlékezett az írónő, aki először Tolkien Gyűrűk ura című könyvét olvasta hat éves korában. Így örült, hogy Peter Jackson veszi kezébe az adaptációt. "Rendkívül sokat jelentettek nekem Jackson munkái"- mondta a Gyűrűk ura-trilógiáról.

Jackson még nem döntötte el, hogy egy filmet vagy hármat készít a történetekből, de az biztosnak látszik, hogy a Termeraire-t 2007 második felében kezdik el forgatni. A rendező annak a lehetőségét sem zárta ki, hogy egy interaktív számítógépes játékot is készítenek a könyvből.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?