Árpád
-2 °C
3 °C

Újrasminkelték Jokert

2007.05.30. 13:31
Jack Nicholson Jokere óta először kerül újra vászonra Batman vigyorgó ősellensége. Hogy a karakter belépője minél hatásosabb legyen, a készülő Dark Knight jelenetet az eddig főleg természetfilmezéshez használt Imax kamerákkal veszik fel.

Hivatalos képek jelentek meg Christopher Nolan Dark Night című filmjének forgatásáról, amiben az új Jokert Heath Ledger, A túl a barátságon meleg cowboy-a játssza. A gonosztevőt eddig filmen csak Jack Nicholson játszotta el, a zöld haj és a mosolyba torzult arc Ledgeren is maradt, de az ő Jokere a hírek szerint kevesebbet fog nevetni, sötétebb lesz és gonoszabb.


Joker új arca

A rendező korábban elmondta, hogy filmjében a két első képregény Joker-ábrázolását követi. Egy korábbi, alulsminkelt verziót áprilisban már kiszivárogtatott az Ain't it Cool News.

362 négyzetméteres vászonra álmodják

Újdonság, hogy az új Batman-film négy jelenetét, köztük Joker bemutatkozását, Imax kamerákkal forgatják. "Azt akartuk, hogy Joker belépője a lehető leghatásosabb legyen - nyilatkozta erről Nolan -, ezért arra gondoltam, hogy ha az Imax kamerákkal lehet használni az űrben, vagy a Mount Everesten, akkor semmi akadálya, hogy egy játékfilmben is kipróbáljuk őket. Az lenne a legjobb, ha az egész filmet így forgathatnánk." Ezt a drága eljárást korábban főleg természetfilmeknél alkalmazták.


Joker belépőjének forgatása Imax kamerával

A hagyományos mozitermekben Nolan szerint ezek a felvételek sokkal életszerűbbeknek hatnak majd, a speciális Imax-mozik 22 méter széles és 16 méter magas vásznait pedig teljesen kitölti majd a felvett anyag. Ehhez képest korábban a mozivászonra az ennél sokkal kisebb felbontású képeket húzták széjjel.

Katie Holmest leváltották

A Dark Knight című film a Christopher Nolan által felfrissített Batman-széria második része, amiben a Denevérembert Christian Bale, barátját, Harvey Dentet Aaron Eckhart játssza. A stábban maradt az előző részből Michael Caine és Morgan Freeman. Rachel Dawes szerepét Katie Holmes helyett Maggie Gyllenhaalnak adták.

A Batman: Kezdődik megújított koncepciója jót tett a produkciónak, mert a 150 millió dollárból forgatott film 370 milliót hozott vissza, ezért a Dark Knightot is ennyiből készítik. A forgatókönyvet a rendező öccse, Jonathan írta, David Goyer a történetet jegyzi. A filmet 2008 júliusában mutatják be.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?