Újrasminkelték Jokert

2007.05.30. 13:31
Jack Nicholson Jokere óta először kerül újra vászonra Batman vigyorgó ősellensége. Hogy a karakter belépője minél hatásosabb legyen, a készülő Dark Knight jelenetet az eddig főleg természetfilmezéshez használt Imax kamerákkal veszik fel.

Hivatalos képek jelentek meg Christopher Nolan Dark Night című filmjének forgatásáról, amiben az új Jokert Heath Ledger, A túl a barátságon meleg cowboy-a játssza. A gonosztevőt eddig filmen csak Jack Nicholson játszotta el, a zöld haj és a mosolyba torzult arc Ledgeren is maradt, de az ő Jokere a hírek szerint kevesebbet fog nevetni, sötétebb lesz és gonoszabb.


Joker új arca

A rendező korábban elmondta, hogy filmjében a két első képregény Joker-ábrázolását követi. Egy korábbi, alulsminkelt verziót áprilisban már kiszivárogtatott az Ain't it Cool News.

362 négyzetméteres vászonra álmodják

Újdonság, hogy az új Batman-film négy jelenetét, köztük Joker bemutatkozását, Imax kamerákkal forgatják. "Azt akartuk, hogy Joker belépője a lehető leghatásosabb legyen - nyilatkozta erről Nolan -, ezért arra gondoltam, hogy ha az Imax kamerákkal lehet használni az űrben, vagy a Mount Everesten, akkor semmi akadálya, hogy egy játékfilmben is kipróbáljuk őket. Az lenne a legjobb, ha az egész filmet így forgathatnánk." Ezt a drága eljárást korábban főleg természetfilmeknél alkalmazták.


Joker belépőjének forgatása Imax kamerával

A hagyományos mozitermekben Nolan szerint ezek a felvételek sokkal életszerűbbeknek hatnak majd, a speciális Imax-mozik 22 méter széles és 16 méter magas vásznait pedig teljesen kitölti majd a felvett anyag. Ehhez képest korábban a mozivászonra az ennél sokkal kisebb felbontású képeket húzták széjjel.

Katie Holmest leváltották

A Dark Knight című film a Christopher Nolan által felfrissített Batman-széria második része, amiben a Denevérembert Christian Bale, barátját, Harvey Dentet Aaron Eckhart játssza. A stábban maradt az előző részből Michael Caine és Morgan Freeman. Rachel Dawes szerepét Katie Holmes helyett Maggie Gyllenhaalnak adták.

A Batman: Kezdődik megújított koncepciója jót tett a produkciónak, mert a 150 millió dollárból forgatott film 370 milliót hozott vissza, ezért a Dark Knightot is ennyiből készítik. A forgatókönyvet a rendező öccse, Jonathan írta, David Goyer a történetet jegyzi. A filmet 2008 júliusában mutatják be.